Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event

ICT-vakbeurzen: populaire seminaries op een rij

Dit artikel delen:

De gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event vinden woensdag 15 en donderdag 16 juni plaats in Brussels Expo. Computable.be zet de populairste seminaries per vakbeurs op een rij.

Infosecurity.be-seminaries

Oprichting Centrum voor Cybersecurity België
In deze presentatie licht de directeur van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) de wettelijke opdrachten van het Centrum toe. Ook huidige projecten die gaande zijn en toekomstige uitdagingen voor het CCB worden besproken. Inschrijven voor dit seminarie kan hier

Ransomware: betalen of niet?
Ransomware is een veel voorkomende cyberaanval. Paul Ducklin van Solopsis geeft in zijn seminarie antwoord op de vraag of je ransomware moet betalen of niet. Hiervoor vertelt hij over de geschiedenis van ransomware, welke bedreigingen dit geeft en vooral hoe je je beschermt tegen cybercriminelen.

Mobiele apps hacken
Cybercriminelen die de beveiliging van mobiele applicaties omzeilen krijgen toegang tot webapplicaties, api’s en webdiensten. Hiermee kunnen zij vertrouwelijke informatie stelen. Erwin Geirnaert, chief hacking officer bij Zionsecurity vertelt in zijn seminarie op donderdag 16 juni hoe makkelijk het is om mobiele applicaties te hacken en geeft een top tien aan mobiele risico’s. 

Storage Expo-seminaries

Open source en Agile werken
Open source wordt overal steeds meer de standaard. Jan Wildeboer, van Red Hat, deelt zijn provocerende observaties. Hij behandelt of en hoe ‘open’ nodig is, door zijn publiek mee te nemen op een reis van het verleden van open source tot het heden. Bezoekers van Storage Expo tonen al veel interesse in dit seminarie, dus wees op woensdag 15 juni op tijd aanwezig bij zaal 3.

Belgische overheidscloud
Toen ict-bedrijf Smals werd geconfronteerd met een technische migratie van de applicatieserver-infrastructuur, heeft het zijn zakelijke behoeften beoordeeld. Smals concludeerde dat platform as a service (PaaS) de oplossing was. Jef Verelst, architect bij Smals, vertelt hoe dit nieuwe model ook hun visie op applicatie-isolatie en -security veranderde. Nu, een jaar later, kan hij de geleerde lessen delen op Storage Expo en legt hij uit dat het onderdeel van een groter verhaal is geworden, namelijk als bouwsteen voor een Belgische overheidscloud (G-Cloud).

Cloud met DevOps
We leven in een constant verbonden wereld. Betrouwbaarheid en schaalbaarheid zijn daarin essentieel. David Geens laat zien hoe DevOps het ultieme ingrediënt is in het creëren van een succesvol cloud-gerecht in zijn seminarie op woensdag 15 juni.

The Tooling Event-seminaries

Cloud Exit Strategie
Er komen steeds meer verschillende cloud-oplossingen bij. De keus die hierin wordt gemaakt, kan een grote impact hebben. Bruno Volckaert van de iMinds-University Ghent vertelt hoe organisaties zich tegen vendor-lock-in kunnen beschermen.

IT
-servicemanagement bij overheid en bedrijf
Wat is de beste manier om de ict-omgeving van uw bedrijf of lokaal bestuur te organiseren? Door het gebruik van tools als ITIL, servicedesk, ict-monitoring, inventaris, rapportering...? Welke processen moeten we voorzien? Is er nog een rol weggelegd voor de ict’er als we naar de cloud verhuizen en welke is dat dan? In dit seminarie bekijkt ict-adviseur Stefan Wuyts stap voor stap hoe de ict-manager het best de ict-omgeving organiseert, zowel in kleine organisaties als in middelgrote. 

Zo slaagt u in een cognitieve maatschappij
Cognitieve technologie zal de wereld net zo veel veranderen als het internet heeft gedaan de afgelopen twee decennia. Hoe gaan u en uw bedrijf de voordelen van dit nieuwe tijdperk realiseren? Michel Van der Poorten, Watson Ambassador bij IBM, probeert antwoord op deze vraag te geven tijdens zijn seminarie op de tweede dag (16 juni) van The Tooling Event.

Toegangsbadge

Tijdens de drie gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event kan niet enkel relevante kennis worden opgedaan door met de vele aanwezige exposanten in gesprek te gaan. Ook worden er verschillende seminaries georganiseerd, zoals de presentaties die in dit artikel aan bod zijn gekomen. Toegang tot de beurzen op 15 en 16 juni krijgt u door u hier te registreren voor een toegangsbadge.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T09:33:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.