Silverfin levert connected accounting

Dit artikel delen:

Boekhouden en accountancy mogen dan niet de meest sexy materie zijn, het moet wel gebeuren. Bij voorkeur nog snel en efficiënt ook. Waar boekhouders en accountants in het verleden nog heel veel manueel werk hadden, neemt de software van de start-up Silverfin, dit grotendeels over. Minder fouten, meer snelheid en heel wat meer tijd voor advies. Wij werpen een blik achter de schermen van deze beloftevolle start-up.

Silverfin is een platform voor accountants van de toekomst. De software koppelt met gekende tools (zoals boekhoudpakketten en crm) om snel en eenvoudig analyses te maken, en om makkelijk te communiceren rond dossiers. Dit spaart heel wat manueel werk rond dossieropvolging en rapportage uit. ‘Tijdswinst en efficiëntie, zijn inderdaad twee heel belangrijke elementen waar Silverfin om draait’, geeft Joris Van der Gucht aan, die samen met Tim Vandecasteele aan de wieg staat van de start-up.

‘Binnen het platform kan je communiceren over dossiers, zowel binnen het accountancykantoor als met de klant. Kort door de bocht, zorgen we er voor dat accountants en financiële dienstverlening aan échte dienstverlening kunnen doen, in plaats van hun tijd in administratie te steken. Wij zorgen ervoor dat ze van 70 procent administratie en 30 procent advies, het omgekeerde kunnen bewerkstelligen. Uiteraard reageren onze klanten enthousiast’, geeft Van der Gucht aan. 

Ontstaan vanuit de markt

Tim Vandecasteele en Joris Van der Gucht, co-founders van Silverfin

Tim Vandecasteele en Joris Van der Gucht, co-founders van Silverfin

Het idee voor Silverfin begon drie jaar geleden te rijpen, toen Van der Gucht, aan de slag in de accountancysector op Tim Vandecasteele, een ingenieur/developer botste. ‘Ik zag dat er heel vaak nog heel wat manueel werk werd verricht. Het overtikken van cijfers, manueel exporteren en importeren tussen verschillende software. Volgens mij kon dit een heel stuk efficiënter’, geeft hij aan. ‘Toen ik in contact kwam met Tim en we voelden dat het klikte, zijn we samen een half jaar heel hard aan de slag gegaan en kreeg Silverfin handen en voeten. De verkoop sloeg ontzettend snel aan, waardoor we ons nu volledig op ons bedrijf kunnen focussen. Want ons werk zit er natuurlijk nog lang niet op.

‘Ons platform is volledig op Ruby on Rails gebouwd, mijn stokpaardje’, vertelt Vandecasteele. ‘Schaalbaarheid was steeds het uitgangspunt. Door de grote flexibiliteit, is het pakket ook in andere landen dan België bruikbaar, ongeacht de boekhoudregels. Eigenlijk is zo goed als niets hard-coded. We zijn dan ook goed op weg om tot de standaard in realtime accountancyhulp uit te groeien. Wij zorgen ervoor dat financiële data altijd en overal aanwezig en up to date is. Zo wordt rapporteren en analyseren wel heel makkelijk.

Het bedrijf mag dan drie jaar geleden door de twee founders opgestart zijn, ondertussen telt deze bloeiende start-up al 23 medewerkers. Zo werd er onder meer sales-, marketing- en project management kennis aan het team toegevoegd, naast de nodige developers, om de verdere uitbouw van het platform te verzorgen. 

Concrete toekomstplannen

‘Momenteel tellen we 23 mensen, met heel wat kwaliteiten. We begrijpen de internationale financiële wereld, maar hebben ook een heleboel expertise rond SaaS (software as a service)’, laat Van der Gucht weten. ‘We verhuisden onlangs trouwens naar een nieuw pand. We vonden een perfect plaatsje in het bedrijvencentrum Dok Noord in Gent. We moeten de groei kunnen volgen’, glimlacht hij. ‘Ook in Londen zetten we voet aan grond. We ondersteunen dan ook klanten als Deloitte, maar net zo goed kleine financiële dienstverleners. Ondertussen tellen we al meer dan veertigduizend aangesloten bedrijven op ons platform.’

‘Tot april dit jaar hebben we alles met eigen kapitaal gedaan’, geeft Van der Gucht aan. ‘In april hebben we een beperkte financiering opgehaald waar onder meer Jurgen Ingels en de oprichters van Showpad, Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten in hebben geparticipeerd. Onze ambitie is dan ook op korte termijn uit te breiden tot veertig medewerkers en echt voet aan wal te krijgen in Londen. Dit jaar realiseerden we een groei van 200 procent, maar we geloven sterk dat 300 procent mogelijk is’, kijkt Vandecasteele in de toekomst.

Aan ambitie en daadkracht ontbreekt het alvast niet bij de twee founders van Silverfin. Ongetwijfeld komt die 300 procent binnen bereik en wacht hen en Silverfin nog een mooie toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-13T10:00:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.