‘Flash-storage nodig voor voet tussen de deur’

X-IO verwacht daardoor meer HDD's en hybride arrays te verkopen

Flash-storage rukt op in het datacenter. Toch is het niet altijd de beste optie voor serieuze opslag. Leverancier X-IO komt nu met eigen all-flash arrays, maar verwacht daardoor meer hdd- en hybride arrays te verkopen, vertelt topman Gavin McLaughlin aan Computable.

Het ontwikkelen en uitbrengen van een eigen all-flash array is voor X-IO Technologies namelijk vooral om met bedrijven in gesprek te raken. McLaughlin bekent dat flash-opslag zó in is, dat zijn bedrijf vaak niet eens aan tafel komt om de technische en prijsprestatievoordelen van de zelfontwikkelde storage-arrays uit te leggen. De nu net onthulde nieuwe serie all-flash arrays zijn ook serieuze flash-producten, maar geven de leverancier vooral een ‘aanknopingspunt’.
 

Dénken flash nodig te hebben

'Ik verwacht dat onze ISE 800 Series bij 60 procent van de bedrijven een reden zal zijn om met ons een conversatie aan te gaan en bij maar 30 procent echt tot sales van dat product leidt.' De vice-president marketing erkent dat de relatief kleine storageleverancier grotere naamsbekendheid nastreeft, maar benadrukt dat de bestaande hybrid arrays van X-IO al genoeg performance bieden voor veel klanten die denken flash-storage nodig te hebben. All-flash arrays zijn volgens hem voor sommige toepassingen als het hebben van Ferrari’s om boodschappen te doen.

McLaughlin legt uit dat diverse eigen technieken van X-IO zorgen voor efficiënter gebruik van de opslaghardware en daarmee voor een hoger prestatieniveau, ook voor de systemen met harde schijven erin. 'De meeste leveranciers gebruiken flash als een storage-tier en vullen dat op basis van de historie van de data. Wij monitoren de hdd’s realtime op hotspots - en de flash-storage op ‘cool spots’ - om de data dan te verplaatsen naar de meer geschikte opslagmedia in het hybride array.' X-IO’s algoritmes zorgen, in combinatie met prioriteiten die klanten zelf in kunnen stellen, voor deze ‘media affinity’ van de opgeslagen data.

Volop in ontwikkeling

Overigens heeft de nieuwe 800-lijn van X-IO geen vinkje bij álle opties die er zijn voor flash-opslagsystemen, geeft de vice-president aan. Zo ontbreken compressie en deduplicatie, nu op het moment van de productlancering. 'Waarom? Omdat we het tot op heden niet nodig hebben aangezien we het in onze hybrid arrays al wel hebben. Daarnaast is aanvullende functionaliteit nog in ontwikkeling, dus dat voegen we later simpelweg toe.' Dat toevoegen gebeurt dan met een update, dus een nieuwe aanschaf is niet nodig. 'We werken samen met Permabit voor die klanten die het nu echt willen hebben.'

McLaughlin uit openlijk zijn twijfel of deduplicatie in de toekomst nog wel nodig zal zijn op het niveau van storagesystemen. 'Het wordt nu ingebouwd in veel applicaties', legt hij uit. Terwijl dergelijke ontwikkelingen op het niveau van serversoftware functies van storagesystemen aantasten, werkt X-IO door aan de onderliggende technologie. De komende maanden volgen diverse softwarefeatures, maar daarnaast komt er meer. 'Onze architectuur is nu zes jaar oud', hint McLaughlin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-12T10:17:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.