Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo overwint men uitdagingen in de Automobielsector met ICT-diensten

Grzegorz Gawron, 12 jaar bij Comarch waarvan 10 jaar als Service Delivery Manager voor het project van de grootste Comarch ICT Services klant.

Grzegorz Gawron, Service Delivery Manager voor het project van een van de grootste Comarch ICT klanten, vertelt ons over het belang van innoverende IT- infrastructuurdiensten in een van de snelst groeiende sectoren.

Jij werkt als Service Delivery Manager op een groot autoproject. Hoe zou jij deze sector omschrijven?

De automobielsector is ontzettend dynamisch. Er is constant concurrentie om de marktleider te zijn. Uiteraard zijn elektrische en zelfrijdende auto’s momenteel de prioriteit en alle grote autofabrikanten en solution providers investeren in deze ontwikkelingen. Dit betekent echter niet dat andere zaken nu minder belangrijk zijn, de gehele productie en R&D groeit constant mee en moet betrouwbaar kunnen werken. Elke vertraging betekent een financieel verlies.

Kan je ons meer vertellen over jouw rol in deze omgeving?

Werken op zo’n veeleisend project gaat altijd gepaard met grote uitdagingen, maar doordat we een tastbaar effect kunnen hebben op het veiligheidsniveau en de continue werking van de IT-omgeving, brengt die dynamische werkomgeving ook een enorme voldoening. Mijn job houdt, in een notendop, het volgende in: ik lever hoogwaardige ICT-diensten die moeten zorgen voor een feilloze systeemprestatie zodat de klant zich kan focussen op het verder ontwikkelen van zijn bedrijf.

Jouw IT-carrière begon al enige tijd geleden.

Ik werk al zo’n 20 jaar in de IT. Ik ben doorgegroeid via verschillende customer service rollen, uiteraard als projectmanager, en bijna 12 jaar geleden kwam ik bij Comarch aan als Sales Director. Enkele jaren later bedacht ik me dat ik veel meer kon betekenen voor het bedrijf, en voor mezelf, door terug te gaan naar management. Dus ben ik beginnen werken met productieteams.

Wat heeft jou gebracht bij je huidig project?

Ik sloot me meer dan 10 jaar geleden aan bij mijn huidig project. Er werd mij toen gevraagd om een uitdagende situatie bij een klant op te lossen. Het project was nog relatief kleinschalig op dat moment, het liep op een paar locaties en in slechts twee landen. Ik hoop dat ik mijn taak naar behoren heb vervuld. Het duurde alleszins niet lang voor de klant niet alleen besloot om het contract te verlengen, maar ook om het uit te breiden naar nieuwe landen en locaties. De huidige omvang van het project is bijna 10 keer groter dan toen ik het overnam. We bieden nu support aan 12.000 gebruikers in bijna 30 verschillende locaties. Hopelijk bewijst dit hoe goed ons ICT-team zich weet aan te passen aan de markt en de vraag kan volgen.

Hoe heeft de pandemie jouw werk beïnvloedt?

De pandemie heeft niet alleen mijn job veranderd, maar ook het werk van heel ons team, waaronder al diegenen die op afstand dienstverlening geven en de tientallen medewerkers die bij onze klanten zelf werken. De veranderingen on site bleven nogal beperkt. We moesten de veiligheid van onze werknemers beschermen en tegelijk het vlotte verloop van de IT-operaties blijven garanderen. Het was niet makkelijk, maar we hebben toch goed werk geleverd vind ik.

Wat was het moeilijkste? Vertel eens meer over de aanpak van Comarch.

Over het algemeen was het de overgang naar telewerk die de grootste uitdaging bleek, zowel voor Comarch als voor onze klanten, samen met de noodzaak om een ononderbroken support te blijven bieden. Nieuwe VPN, authenticaties, remote access bij Comarch en de ondersteuning van onze klanten voor gelijkaardige oplossingen, het was allemaal uitdagend. Toch hebben we dankzij de goede afstemming, zowel intern als tussen Comarch en de klanten, alle processen vlot kunnen laten verlopen, zonder al te grote tegenslagen en waren we na twee weken al volledig aangepast aan de nieuwe realiteit. Vandaag nog werken we min of meer nog op die manier.

Hoe zou jij de uitdagingen voor de korte termijn omschrijven?

Op dit ogenblik denk ik dat de grootste uitdaging te maken heeft met de onzekerheid rond wettelijke voorschriften in alle landen waar we aanwezig zijn, de onzekerheid van klanten zelf qua productieplanning (de bekende crisis in de halfgeleidermarkt heeft zijn tol geëist) en het verzuim dat steeds onvoorspelbaarder wordt, ofwel door ziekte of quarantaine.

Hoe zou volgens jou de situatie van je klant er hebben uitgezien in maart 2020 zonder de steun van Comarch?

Gegarandeerd slechter! Het grote voordeel van Comarch ICT is onze flexibiliteit, die zeker van belang is in perioden waar er grote vraag is naar onze diensten. Omwille van de grootschaligheid van onze activiteiten kon Comarch gemakkelijk meer ingenieurs en support besteden aan processen met betrekking tot de verandering van het operationeel model op de meeste locaties, waardoor er snel en soepel overgeschakeld kon worden naar telewerk.

Wat zijn, gelet op de huidige marktschommelingen, de belangrijkste voordelen van Comarchs ICT diensten voor klanten?

De meeste bedrijven hebben maar beperkt interne IT-resources, aangezien ze heel duur zijn. Een ervaren en betrouwbare IT-partner is de garantie dat je de omvang van diensten kan aanpassen aan de behoeften. We houden rekening met de schaalbaarheid van diensten, vooral in de context van de Cloud. Je moet hier echter ook rekening mee houden bij dienstverlening zoals netwerkservices, systeem- en databasebeheer, monitoring en service desk support. Afhankelijk van de marktsituatie kunnen we het aantal medewerkers op een project op- of afschalen zonder dat er downtime is of verminderde prestatie. Wij staan altijd garant voor servicecontinuïteit en een ononderbroken werking.


Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-23T10:30:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.