Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

ICT-talenten moeten deelnemen aan hackatons

Dit artikel delen:
Award

Het bijwonen van een hackathon is een must voor ict-talenten. Dit om je ict-vaardigheden toekomstbestendig te maken of om je inzetbaarheid een boost te geven. Acht redenen waarom ict'ers zo’n event moeten bijwonen.

Hackathons brengen ict’ers samen om iets nieuws te creëren of een moeilijk vraagstuk op te lossen op een unieke of innovatieve manier, bijvoorbeeld met behulp van een app, robotica of een nieuw bedrijfsmodel. De events trekken gevarieerde talenten uit de technologische sector aan, van starters tot meer ervaren specialisten.

Deze hackathons winnen snel aan populariteit in de bedrijfswereld. Bedrijven schreeuwen om innovatieve ideeën, willen nieuwe producten creëren en zelfs digitaal technologisch talent vinden en rekruteren.

Hoewel twee derde van alle events vorig jaar plaatsvonden in de technologische sector, nemen hackathons steeds meer afstand van het domein van de technologische ondernemingen en worden ze op grotere schaal gebruikt door bedrijven in vele sectoren. Het verschuift dus van het domein van een startupcultuur naar mainstream.

Acht redenen

Niet alleen bedrijven halen voordeel uit de hackathons. Er zijn acht goede redenen waarom ict-talenten zo‘n event zouden moeten bijwonen.

1. Je leert in een risicoarme omgeving.
Het is veel makkelijker om bij 'riskantere' projecten betrokken te raken via een hackathon. In deze omgeving mag je een volledig nieuwe benadering van een probleem uitproberen die je misschien niet wilt riskeren in de echte wereld. Alleen je eigen trots (en mogelijk een coole prijs) staat op het spel.

2. Je leert nieuwe technische vaardigheden en verbetert je 'soft skills'.
Een hackathon is een veilige omgeving om te experimenteren met nieuwe technologieën en tools. Vaak zijn er workshops en mentors beschikbaar die je helpen om nieuwe technische vaardigheden op te bouwen, en je krijgt ook de kans om die superbelangrijke 'soft skills' bij te spijkeren.

3. Je leert hoe je concepten omzet in acties.
Voor mensen die zich in hun dagelijkse job maar met één fase van de levenscyclus van een product bezighouden, zijn hackathons een fantastische manier om betrokken te raken en elke stap te begrijpen - van ontwerp tot uitrol.

4. Je bouwt je netwerk uit.
Van contacten leggen met gelijkgestemde zielen in je team en tijdens break-outsessies tot het verzamelen van informatie over carrièremogelijkheden bij de ondernemingen die het event steunen: er zijn veel verschillende manieren om opgemerkt te worden.

5. Je bouwt ervaring op in verschillende sectoren.
In een hackathon krijg je de kans om te zien hoe verschillende sectoren problemen aanpakken en ideeën ontwikkelen. Je kunt verschillende technologieën en platformen die gebruikt worden, leren kennen, of zelfs een nieuwe programmeertaal leren.

6. Je verbetert je probleemoplossende vaardigheden.
Je zult moeten leren om snel te werken en te focussen op wat belangrijk is om de klus te klaren, en je zult ook leren om je benadering aan te passen en flexibel te zijn, hoezeer je ideeën ook vooraf bepaald zijn voor je ernaartoe gaat.

7. Je krijgt mogelijk erkenning van buitenaf.
Als je een codeermaestro bent, kan het moeilijk zijn om de erkenning te krijgen die je denkt te verdienen. Een hackathon kan je helpen om je vaardigheden te tonen en op te vallen bij de bredere techgemeenschap.

8. Je onderscheidt je van concurrentie.
Door hackatons bij te wonen houd je je vaardigheden scherp en relevant voor de toekomst. Door de hackathon-ervaring op je cv te zetten, onderscheid je jezelf van de concurrentie.

Steve Weston, cio bij Hays

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-19T14:38:00.000Z Steve Weston


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.