Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Gebrek it-kennis meer dan uitdaging voor organisaties

Dit artikel delen:

Innovaties in de it-sector volgen elkaar razendsnel op. Van ai tot low-code. Daarnaast winnen technologieën zoals cloud, opensource-tools en devops aan populariteit. Organisaties móéten tech-ontwikkelingen op de voet te volgen. Doen ze dat niet, dan zijn concurrenten hen voor en verliezen ze hun aantrekkelijkheid voor it-talent.

Uit onderzoek van Axxes blijkt dat een kwart van de it-professionals elke paar jaar van baan wisselt om zichzelf te blijven ontwikkelen. Actuele it-kennis en -vaardigheden zijn dus cruciaal voor een organisatie om te groeien. Hoe pak je dat aan?

Drie adviezen

"De verwachting is dat it’ers in de toekomst gaan werken met Javascript (41%), Java (38%) en Python (35%)"

  • Bied opleidingsmogelijkheden

De meest voor de hand liggende manier om de it-kennis van werknemers te verbeteren, is het aanbieden van opleidingsmogelijkheden. Daarmee help je professionals om bij te blijven in de veranderende it-wereld. Bovendien is het een kans voor it’ers om zich te specialiseren in nieuwe technologieën. Denk aan een cursus over programmeertalen. De verwachting is dat it’ers in de toekomst gaan werken met Javascript (41%), Java (38%) en Python (35%). Het hoeft niet altijd te gaan om een (dure) externe cursus of opleiding. Organisaties kunnen ook investeren in interne ontwikkelingsmogelijkheden, zoals het aanbieden van workshops.

  • Leer van elkaar

Laat it’ers van elkaar leren. Zet een traineeship-programma op, dat jong it-talent koppelt aan een ervaren iemand. De junior leert de kneepjes van het vak, terwijl de senior wijzer wordt van de frisse inzichten die het talent meebrengt. Je kunt ook faciliteren dat it’ers kennis vergaren over een bepaald subdomein van hun expertise. It-professionals zijn nog geen expert op dat gebied, maar krijgen hierdoor de kans om deze expertise uit te bouwen. Wat een aanwinst kan zijn voor jouw organisatie.

Durf ook verder te denken, zoals het bijwonen van een hackathon of Capture The Flag. Op zo’n evenement ontwikkelen en testen it’ers snel nieuwe ideeën en vinden ze ruimte om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Deelnemers die buiten hun comfortzone werken, doen nieuwe inzichten op.

  • Houd oog voor talent

Houd bij dit alles in gedachten dat it-talent je organisatie zal verlaten als het onvoldoende ontwikkelingsmogelijkheden heeft. Uit ons onderzoek blijkt dat een derde van de it-professionals de neiging heeft om van werkgever te wisselen als hun kennisniveau hoger wordt dan dat van collega’s. Het vooroplopen in it-kennis is dus een manier om jong talent aan te trekken. Door te innoveren bind je de juiste it-professionals aan je, die er op hun beurt weer vernieuwing aanjagen. Een vicieuze cirkel die je graag in je bedrijf ziet.

Op de voet

Het is een gemiste kans dat een relatief groot deel van de organisaties nieuwe en relevante technologieën niet op de voet volgen. Hierdoor lopen ze niet alleen als organisatie achter op it-gebied, maar ben je ook minder aantrekkelijk voor it-talent. Hoog tijd dus om de kennis bij te spijkeren én op niveau te houden. Want uiteindelijk kunnen de vaardigheden van je werknemers je organisatie maken of breken.

(Auteur Roel van Heurck is business lead Nederland bij Axxes.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-26T16:22:00.000Z Roel van Heurck


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.