Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Smartphone Trump gehackt (en nog 4 security-voorspellingen)

Blik op 2019

Dit artikel delen:

De ontwikkelingen en verwachtingen op cybersecurity-gebied staan nooit stil. Nu we bijna op de drempel van een nieuw jaar staan hieronder de vijf belangrijke voorspellingen voor 2019.

  • Een cyberaanval op een auto wordt iemand fataal

Het is al gebeurd dat hackers een Jeep op de snelweg tot stilstand brachten, dat ze veiligheidsfeatures zoals airbags en een abs-systeem uitschakelden en de bluetooth- en OnStar-features van een auto hackten. Hoe meer auto’s met elkaar in verbinding staan, hoe verder zelfrijdende auto’s zich ontwikkelen, hoe groter de kans dat hackers schade aanrichten.

  • Bio-identificatie gaat traditionele wachtwoorden voorbij

Authenticatie op basis van biometrische gegevens – en dan met name gezichtsherkenning – blijft toenemen in populariteit. En dat zal voorlopig doorgaan. Op de iPhone X, die in 2017 door Apple werd geïntroduceerd, zijn wachtwoorden bijvoorbeeld volledig optioneel, en dat geldt ook voor de dit jaar uitgebrachte iPhone XS en XS Max. Gebruiksvriendelijkheid blijft een topprioriteit onder gebruikers, en daarom nemen traditionele wachtwoorden in populariteit af.

  • Cloud-ransomware brengt grote schade toe aan een organisatie-infrastructuur

Ransomware wordt steeds gewiekster. In 2019 brengt deze dreiging grote schade toe aan de cloud-infrastructuur van een omvangrijke organisatie. Met alle gevolgen van dien: duizenden klanten worden er de dupe van, resulterend in grootschalig omzetverlies vanwege gemiste sla’s en boetes.

  • De smartphone van Trump gehackt

Ja, dat werd al eens eerder gezegd, maar aangezien de president een niet-versleutelde telefoon gebruikt om te communiceren met leiders van andere landen, moet hij wel een populair doelwit zijn. Stel je eens voor wat de impact zou zijn, laat staan wat we op Twitter voorbij zullen zien komen.

  • Meer ceo's verantwoordelijk gehouden voor datalekken

Er bestaan al regelgevingen die personeel (met name ciso’s) verantwoordelijk houden voor datalekken. Maar nu de snelheid waarmee datalekken plaatsvinden en de schade ervan steeds groter worden, gaan deze regelgevingen zich uitbreiden naar de ceo-functie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-27T09:40:00.000Z Rob Pronk


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.