Computable breidt Awards uit met projecten

Van twee naar zeven Computable Awards: ook u kunt namen en projecten indienen

Danielle Jacobs

Danielle Jacobs, winnares van de IT Person of the Year-award 2018

Computable introduceert de ICT Project of the Year Awards in België. In vijf verschillende categorieën gaan klanten - met hun leveranciers en partners - met Computable Awards worden geëerd. Ook u kunt projecten suggereren. Naast de vijf nieuwe categorieën voor ict-projecten in zorg, onderwijs, overheid, kmo’s en grote bedrijven, blijft Computable jaarlijks ook de IT Person of the Year en de Belgian Tech Startup of the Year uitreiken.

Hiermee komt het totaal aantal Computable Awards in België op zeven. Het is tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo op 20 en 21 maart 2019 dat de ict-vaktitel deze zeven Computable Awards zal uitreiken.

Al deze prijzen worden toegekend aan startups, projecten en personen die zich, volgens de Computable-lezers, de redactie én de vakjury, in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Computable-lezers bepalen mee, in samenspraak met een onafhankelijke jury, wie die award in maart telkens in ontvangst mag nemen.

Ict-projecten: 5 categorieën

Voor het ict-project van het jaar zoekt Computable projecten die bijzonder geslaagd, innovatief, ingrijpend of omvangrijk zijn geweest. Dit dus in vijf categorieën: zorg, onderwijs, overheid, kmo’s en grote bedrijven. Uit de partijen die worden voorgedragen, selecteert een onafhankelijke vakjury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in maart ontvangt.

‘Met Computable België proberen we door de ogen van Belgische klanten te kijken’, verduidelijkt hoofdredacteur William Visterin de keuze om Belgische awards te gaan uitreiken voor projecten in vijf verschillende domeinen. ‘Een klant neemt de beslissing om tot een ict-project over te gaan en het is die beslissing en de uitvoering ervan die wij als vakblad graag volgen. Want ict maakt echt het verschil. Bovendien zullen wij proberen om van elke voordracht ook een artikel te maken, zodat ook Belgische ict’ers geïnformeerd worden hoe ict-projecten verlopen in andere markten’, vult Visterin aan.

Overige categorieën blijven bestaan

De bestaande Award-categorieën blijven overeind: ook in 2019 gaat Computable weer op zoek naar de IT Person of the Year en de Belgian Tech Startup of the Year. Voor de eerste categorie zoeken wij echte ict-persoonlijkheden in de Belgische ict-markt. Hij of zij wordt door de redactie van Computable.be geselecteerd op basis van de bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in 2018, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop. Het redactieoordeel en het aantal stemmen van Computable-lezers op een it-persoonlijkheid bepalen elk voor de helft wie de award in maart ontvangt.

Wie is de beste Belgische tech-startup van het jaar? In deze categorie gaat het om jonge Belgische technologiebedrijven van maximaal vijf jaar oud die als hoofdactiviteit een ict-oplossing of -dienst leveren. De jury bepaalt op basis van de voordrachten welke tien startups kans maken op de prijs. De finalisten pitchen in het Computable Café, tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo op 20 en 21 maart 2019, waarna de winnaar live door de jury wordt gekozen.

Speciale aanmeldmodule

Om voor één of meerdere categorieën kandidaten aan te dragen, maakt Computable gebruik van een speciale aanmeldmodule. Het aantal keren dat een partij wordt voorgedragen voor een nominatie speelt geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over de kandidaat wel.

Het aanmelden van projecten en voor de IT Person of the Year kan tot en met donderdag 29 november 2018. Voor de categorie Tech Startup of the Year kan dit tot en met zondag 3 februari 2019.

Draag nu kandidaten aan!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-03T15:21:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.