Dit zijn de 5 finalisten voor IT Person of the Year

Dit artikel delen:

Computable kiest dit jaar wederom zijn ‘IT Person of the Year’. Vandaag stelt de redactie de final list voor van vijf kandidaat-winnaars. Aan wie mag Computable-hoofdredacteur William Visterin dit jaar de award overhandigen? De awarduitreiking vindt plaats op woensdag 18 maart om 15.30 uur in het Computable Café tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo te Brussels Expo.

Meld u gratis aan voor Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2020

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen, innovaties en trends in ict? Breng dan een bezoek aan Infosecurity.be, Data & Cloud Expo van 18 & 19 maart 2020.

De verkiezing voor IT Person of the Year verloopt in diverse etappes. In januari stelden we reeds 55 Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar konden Computable-bezoekers op stemmen. En dat werd massaal gedaan. Op basis van deze stemmen stelde de Computable-redactie een shortlist van tien genomineerden samen.

Vandaag volgt de laatste stap uit het proces: we maken de final list bekend met de vijf finalisten die kans maken op de Computable Award. De redactie kiest uiteindelijk de winnaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de publieksstemmen. De it-persoonlijkheid wordt gekozen op basis van activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, bedrijfsprestaties én de impact op de Belgische it-biotoop.

Op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity Belgium en Data & Cloud Expo maakt de redactie de uiteindelijke winnaar bekend. Dat gebeurt op woensdag 18 maart om 15.30 uur in het Computable Café. De it-persoonlijkheid volgt dan Jonas Dhaenens (2019), Danielle Jacobs (2018), Peter Hinssen (2017) en Dominique Leroy (2016) op.

Hierbij de vijf finalisten voor IT Person of the Year op alfabetische volgorde.

Pieterjan Bouten

Pieterjan Bouten staat samen met zijn mede-oprichter Louis Jonckheere al bijna negen jaar aan het hoofd van Showpad, een van de meest vooraanstaande Belgische technologiebedrijven. Zo breidde het softwarebedrijf, dat een digitaal platform voor verkoopteams aanbiedt, gestaag zijn activiteiten uit in Europa, de VS en is ook Azië aan de beurt.

Inti De Ceukelaire

Inti De Ceukelaire is een Belgisch ethische hacker die zich in Las Vegas kroonde tot ‘The Most Valuable Hacker’, het officieuze wereldkampioenschap voor hackers. De Ceukelaire werd bekend door het manipuleren van een Twitterbericht van de Amerikaanse president Donald Trump, maar legde nog andere opmerkelijke beveiligingslekken bloot. In 2019 kwam hij met een actie waarin hij (met anderen) geld stortte aan het goede doel, telkens als iemand zijn profiel (beter) afschermt aan de hand van tweestaps-authenticatie.

Pattie Maes

Pattie Maes is een Belgische it- en ai-specialiste en professor aan MIT's Media Laboratory. Ze is daar gespecialiseerd in ambient intelligence, een van de opkomende it-trends. Ze heeft veel papers geschreven over kunstmatige intelligentie en regelmatig prijzen ontvangen in dit domein. Zo won ze ook de Insead Innovator Prize.

Heidi Rakels

Heidi Rakels is een Belgische voormalige judoka, die brons won op de Olympische Spelen van 1992. Zij is burgerlijk ingenieur computerwetenschappen en richtte in 2014 samen met haar echtgenoot het bedrijf Guardsquare op, dat beveiligingssoftware voor mobiele applicaties ontwikkelt, dat ze eind 2019 verliet.

Valerie Taerwe

Als bid manager bij AE is Valerie Taerwe tegelijk ook mee de drijvende kracht achter het initiatief WeGoSTEM, dat ze samen met de vzw Dwengo lanceerde. Hierbij ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit de basisschool op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. Initiatieven rond STEM (en meisjes) is een van haar stokpaardjes. Valerie, zelf burgerlijk ingenieur, werd eerder ook al uitgeroepen tot Young ICT Lady of the Year.

Prijsuitreiking bijwonen?

Wilt u ook zien wie door Computable is uitgeroepen tot IT Person of the Year? Toegang tot Infosecurity.be en Data & Cloud Expo Event is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-17T10:39:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.