Deze 10 startups strijden om Computable Award

Startups pitchen in het Computable Café

Dit artikel delen:

Wie is de beste als Belgische tech-startup van het jaar? Dat wil Computable uitzoeken via een award voor Tech Startup of the Year. Vandaag stelt Computable de tien finalisten voor. Zij komen op donderdag 19 maart om 14:30 uur in het Computable Café pitchen tijdens de finale. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

Update 19 juni 2020

Door de uitbraak van het coronavirus kunnen de pitch battles dit jaar niet plaatsvinden tijdens de ict-vakbeurzen. Deze worden nu digitaal gehouden. De winnaar van de Tech Startup of the Year wordt in september 2020 bekend gemaakt.

Computable verkiest dit jaar voor het eerst de Tech Startup of the Year. De competitie startte met een aanmeldingsmodule, waar startups voorgedragen konden worden. De jury heeft zich gebogen en een oordeel geveld.

Op basis van de jury-beoordelingen is een top tien van startups geselecteerd. Het gaat om Accountable, Dataroots, Digita, LynxCare, Ngrave, Okioki (33reasons), TechWolf, Teroco, Uman.ai en WeGroup. Deze finalisten komen op 19 maart om half 3 in het Computable Café pitchen. Dat café vindt plaats op de Infosecurity.be en Data & Cloud Expo beurs in Brussels Expo.

De jury, bestaande uit Frederik Tibau (expert digitale innovatie bij Agoria), Kris Poté (vicepresident bij Capgemini), Peter Witsenburg (eigenaar van de Cloudmakelaar) en Justus Hemelaar (community manager bij Computable), zal de startups en hun pitches beoordelen. Ter plekke wordt de winnaar bekendgemaakt en de award overhandigd.

Dit zijn de tien finalisten op alfabetische volgorde:

  • Accountable ontwikkelt een smartphone-app die ondernemingen helpt bij financiële zaken, zoals facturen en  belastingen.
  • Dataroots biedt een competence center op het gebied van kunstmatige intelligentie.
  • Digita helpt organisaties om persoonlijke data en metadata beter te beheren en te activeren.
  • LynxCare zet zich in op zorg gebaseerd op kwaliteit (value based healthcare) en helpt ziekenhuizen bij het verwerken en beschikbaar maken van data.
  • Ngrave biedt een (hardware)oplossing om cryptocurrencies veilig en naadloos te beheren.
  • Okioki (33reasons) levert een digitale assistent die ondernemers helpt bij hun financiële administratie.
  • TechWolf brengt vaardigheden van de medewerkers via kunstmatige intelligentie in kaart en voorspelt welke competenties in huis gebracht moeten worden.
  • Teroco ontwikkelt databots voor de automatisatie van tijdrovende en repetitieve taken, de integratie van systemen en de ontwikkeling van op maat gemaakte applicaties.
  • Uman.ai creëert een centraal informatiepunt waar teams efficiënt informatie kunnen delen.
  • WeGroup helpt verzekeringsaanbieders om klanten beter te bedienen met behulp van automatisatie op basis van kunstmatige intelligentie.

Prijsuitreiking bijwonen?

Computable maakt de winnaar van de Tech Startup of the Year Award bekend tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo op donderdag 19 maart om 14:30 uur in het Computable Café te Brussels Expo. Wilt u de pitch battles en bijbehorende prijsuitreiking bijwonen? Toegang tot de beurzen is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-27T08:33:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.