En de Corona Agility-award gaat naar... Rombit!

Winnaar

Scale-up Rombit wint de Corona Agility-award. De door Computable in het leven geroepen onderscheiding zet organisaties en projecten in de verf die wendbaarheid toonden in tijden van corona.

De scale-up Rombit lanceerde midden april een digitale armband om Covid-19-besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Deze Romware Covid Radius, hielp en helpt werkgevers om de (strenge) voorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie na te leven.

De nieuwe Covid-armband van Rombit zet in de eerste plaats in op social distancing. Komen werknemers te dicht bij elkaar, dan geeft hun armband een waarschuwingssignaal. De armband laat ook contact tracing toe. Havenbedrijf Antwerpen 'deed de armband als eerste om'.

Nieuwe business

Rombit schakelde niet alleen snel met het product, het kon met de armband ook nieuwe business genereren, onder andere bij (grote) internationale organisaties. Het toonde dat voor een Belgische technologiebedrijf de zogenaamde anderhalvemeter-economie ook kansen biedt.

Er waren nog technologiebedrijven met een oplossing die in lijn lag. Maar de corona-armband van Rombit kwam bijvoorbeeld als beste uit een test van kenniscentrum VIL, het Vlaams Instituut voor de Logistiek. Dat gaf op die manier ook erkenning aan de technologie voor de digitale armband. Of hoe wendbaarheid, (extra) business en (sterke) technologie hand in hand kunnen gaan, en dat in uitzonderlijke (corona)omstandigheden.

Genomineerden

Waarmee Rombit dus de eerst uitgereikte Computable-award voor 2020 op zijn naam mag schrijven: de Corona Agility-prijs.

De award was speciaal naar aanleiding van de coronacrisis in het leven geroepen. In aanmerking kwamen organisaties (zowel groot als klein, privé als openbaar) die in tijden van Covid-19 in digitaal opzicht iets uitzonderlijk deden, in functie van hun business. En dat ze dus een toonbeeld waren (of zijn) inzake agility, in projecten of businessmodellen.

De vijf genomineerden waren: de federatie van het notariaat, de Antwerpse start-up Maggy, Vlaio/Agentschap Innoveren & Ondernemen, Arvesta en dus Rombit.

Andere awards

Later volgen op Computable België de awards voor IT Person of the Year, IT Project of the Year, Social Innovation of the Year en Lifetime Achievement. Eerder werd de Tech Startup of the Year bekendgemaakt. Die prijs ging naar WeGroup.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-14T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.