Cegeka wint IT Project of the Year met Groeipakket

Dit artikel delen:

Het Groeipakket, ontwikkeld door Opgroeien, het Agentschap Uitbetaling Groeipakket en Cegeka, is de winnaar van de Computable's IT Project of the Year-award.

Ieder kind dat in Vlaanderen woont, krijgt een Groeipakket uitbetaald. Deze toepassing vormt het geheel van de gezinsbijslagen (de vroegere kinderbijslag) en andere financiële tegemoetkomingen die de Vlaamse overheid voorziet op maat van ieder kind in elk gezin in Vlaanderen.

Tegelijk vormde het ook een intensief en ingrijpend it-project. De uitbetalingsapplicatie is door Cegeka ontwikkeld, in samenwerking met Opgroeien (voorheen Kind en Gezin), het Agentschap Uitbetaling Groeipakket (voorheen het Vlaams Agentschap voor de Uitbetaling van Toelagen, VUTG) en de vijf uitbetalers van het Groeipakket.

Maatschappelijke impact

"Een frequent overleg tussen opdrachtgever en uitvoerder was cruciaal"

De IT Project of the Year voor het Groeipakket geeft een bekroning aan een ingrijpend project waar met heel veel aspecten, van wetgeving en GDPR tot infrastructuur, rekening mee moest worden gehouden. Bovendien vormt het een project met een grote maatschappelijke meerwaarde. Elke ouder en kind in Vlaanderen komt er onrechtstreeks mee in aanmerking.

Daarnaast zet Computable met de award ook het belang van goede samenwerking bij it-projecten in de verf. Het succes van het project is namelijk grotendeels te danken aan het nauwe partnerschap tussen diverse partijen. Een frequent overleg tussen opdrachtgever en uitvoerder was cruciaal. Zeker gelet op het korte tijdsbestek van achttien maanden tussen het decreet over het Groeipakket en de eerste betaling.

Genomineerden

De keuze voor het Groeipakket doet zeker geen afbreuk aan de andere mooie it-projecten die waren genomineerd:

  • Geprivilegieerd toegangsbeheer (FOD Kanselarij van de Eerste Minister, Cyber Security Management)
  • Ai-algoritme voor orthopedie-afdeling (Ziekenhuis Oost-Limburg Genk, LynxCare)
  • March Matching Engine (March, ML6)
  • Geautomatiseerde marketing voor museumbezoekers (Museumpas, Publiq, Statik)

Computable heeft vorig jaar de Computable Award voor IT Project of the Year in het leven geroepen. Toen ging de prijs naar VDAB, RMDY en Odisee. De partijen ontwikkelden de AR Instruction Overlay. Dit jaar valt dus het Groeipakket in de prijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-18T11:24:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.