Computable nomineert 10 it-persoonlijkheden

Kanshebbers voor de IT Person of the Year

Dit artikel delen:

Computable kiest zijn IT Person of the Year. Vandaag stellen wij de shortlist voor van tien kandidaat-winnaars. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op de virtuele ict-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo, die plaatsvindt op 31 maart en 1 april.

De verkiezing voor IT Person of the Year verloopt in drie etappes. In januari stelden we zeventig Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar kon door de bezoekers van Computable op worden gestemd, en dat werd ook massaal gedaan. Op basis van deze input en die van de Computable-redactie, stellen wij vandaag de shortlist van tien voor.

Uitreiking op 31 maart op Infosecurity.be

Tijdens het digitale event van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021 maken wij dus de uiteindelijke winnaar bekend. Die volgt dan Dominique Leroy, Peter Hinssen, Danielle Jacobs, Jonas Dhaenens en Inti De Ceukelaire op, de winnaars van de vorige edities.

De IT Person of the Year wordt gekozen door de redactie van Computable, rekening houdend met de publieksstemmen. De parameters hierbij zijn: activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, (bedrijfs)prestaties én de impact op de Belgische it-biotoop.

De shortlist

Hierbij de shortlist op alfabetische volgorde met tien namen voor IT Person of the Year:

Stijn Bijnens
Richtte midden jaren negentig het netwerkbeveiligingsbedrijf NetVision op (later Ubizen). Sinds 2019 is hij ceo van it-bedrijf Cegeka, dat internationaal actief is. Mengt zich met de overname van Citymesh in de strijd om 5G in bedrijven.

Karen Boers
Met haar codeerschool BeCode leidt ze elk jaar honderden minder evidente profielen (zoals laagopgeleiden, langdurig werklozen en personen met een migratieachtergrond) op tot (web)ontwikkelaars. Haar opleiding haalde recent 2,5 miljoen euro op bij verschillende investeringsfondsen.

Anja Capelle
Staat sinds 2007 als managing director aan het hoofd van The Reference. Onder haar bewind is het personeelsbestand bijna verzesvoudigd. Naast kantoren in Gent en Antwerpen, heeft The Reference ook voet aan wal gezet in New York.

Pierre Dumont
Country managing director van NTT België, het vroegere Dimension Data. Dumont staat ruim twintig jaar aan het hoofd van de Belgische vestiging en is daarmee een van de it-topmannen die het langst hetzelfde bedrijf leidt in ons land.

Julie Foulon
Richtte Girleek op gewijd aan nieuwe technologieën en code. Ze is bovendien de medeoprichtster van de Molengeek incubator, bedoeld voor kansarme jongeren in Molenbeek, dat onlangs zelfs (financiële) steun van Google kreeg.  

Pieter Janssens
Ceo van Intracto Group die de voorbije maanden de ene tech-overname na de andere aan elkaar reeg. Begon op zijn zestiende met het bouwen van websites en heeft één businessdoel: een pan-Europese speler worden in digitale marketing.

Bart Preneel: wereldautoriteit in cryptografie, hoogleraar aan de KU Leuven en diensthoofd van de COSIC onderzoeksgroep van het departement ESAT. Liet Tesla onlangs een software-update uitvoeren nadat zijn lab de sleutel van een Model X had gehackt. Was ook internationaal betrokken bij de ontwikkeling van de Coronalert-app.

Valerie Taerwe
Knowledge factory lead bij AE en drijvende kracht achter het initiatief WeGoStem. Hierbij ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit de basisschool op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. Valerie, zelf burgerlijk ingenieur, wil bovendien met The Ada Talks meer vrouwelijke rolmodellen in it te stimuleren.

Martine Tempels
Senior vicepresident Telenet Business, en een van dé pleitbezorgers om jongeren in contact te brengen met STEM en technologie in het bijzonder. In dit kader is ze een van de voortrekkers van de Coderdojo-beweging, die jongeren spelenderwijs leert programmeren.

Bjorn Van Reet
It opinion leader en cio bij Kinepolis waar hij de toenemende digitalisering verder uitbouwt binnen de internationale Kinepolis Group. Daarvoor was hij it-directeur bij de Adecco Group.

Prijsuitreiking gratis bijwonen?

Computable maakt de winnaar van IT Person Award bekend tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo. Tijdens dit digitale event, dat op woensdag 31 maart en donderdag 1 april plaatsvindt, worden de laatste it-nieuwigheden en -ontwikkelingen voorgesteld. Dat alles binnen het thema van de beurs: resilience: a rocking organization in changing times. Deze rode draad wordt belicht vanuit verschillende subthema’s of tracks: cloud & Infrastructuur, security & privacy en data & ai.

U kunt zich gratis registreren voor het online-event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-09T11:47:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.