Dit zijn de 5 kanshebbers voor IT Person of the Year

Dit artikel delen:

De virtuele ict-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo van 31 maart en 1 april komt dichterbij. Op dit digitale event reiken we ook de Computable Awards uit, waaronder de prestigieuze award voor IT Person of the Year, met deze vijf finale genomineerden.

Julie Foulon
Richtte techblog Girleek op gewijd aan nieuwe technologieën en code. Ze is bovendien de medeoprichtster van de Molengeek incubator, bedoeld voor kansarme jongeren in Molenbeek, dat onlangs zelfs (financiële) steun van Google kreeg

Pieter Janssens
Ceo van Intracto Group die de voorbije maanden de ene tech-overname na de andere aan elkaar reeg. Begon op zijn zestiende met het bouwen van websites en heeft één businessdoel: een pan-Europese speler worden in digitale marketing.

Bart Preneel
Cryptograaf, hoogleraar aan de KU Leuven en diensthoofd van de COSIC onderzoeksgroep van het universiteitsdepartement ESAT. Liet Tesla onlangs een software-update uitvoeren nadat zijn lab de sleutel van een Model X had gehackt. Was ook internationaal betrokken bij de ontwikkeling van de Coronalert-app.

Valerie Taerwe
Senior consultant transformatie en innovatie bij AE en drijvende kracht achter het initiatief WeGoStem. Hierbij ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit de basisschool op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. Taerwe, zelf burgerlijk ingenieur, wil bovendien met The Ada Talks meer vrouwelijke rolmodellen in it stimuleren.

Martine Tempels
Senior vicepresident Telenet Business, en een van de pleitbezorgers om jongeren in contact te brengen met STEM en technologie in het bijzonder. In dit kader is ze een van de voortrekkers van de Coderdojo-beweging, die jongeren spelenderwijs leert programmeren.

Het selectieproces

De verkiezing voor IT Person of the Year verliep in drie etappes. In januari stelden we zeventig Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar kon door de bezoekers van Computable op worden gestemd, en dat werd ook massaal gedaan. Op basis van deze input en die van de Computable-redactie, zijn de vijf genomineerden bepaald. Tijdens het gratis digitale event van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021 maken wij vervolgens de uiteindelijke winnaar van IT Person of the Year bekend. Die volgt dan Dominique Leroy, Peter Hinssen, Danielle Jacobs, Jonas Dhaenens en Inti De Ceukelaire op, de winnaars van de vorige edities. Ook de andere Computable Awards (Project of the Year, Lifetime achievement, Social innovation en Start-up of the year) worden dan uitgereikt.

Prijsuitreiking gratis bijwonen?

Computable maakt de winnaar van IT Person Award bekend tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo. Tijdens dit digitale event, dat op woensdag 31 maart en donderdag 1 april plaatsvindt, worden de laatste it-nieuwigheden en -ontwikkelingen voorgesteld. Dat alles binnen het thema van de beurs: resilience: a rocking organization in changing times. Deze rode draad wordt belicht vanuit verschillende subthema’s of tracks: cloud & Infrastructuur, security & privacy en data & ai.

U kunt zich gratis registreren voor het online-event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-19T10:36:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.