neoScores-CEO wordt directeur Vlaamse Opera en Ballet

Dit artikel delen:

Bart Van der Roost, de medeoprichter en ceo van neoScores, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen. Dat heeft het Kunsthuis bekendgemaakt.

De 35-jarige Van der Roost is vooral bekend als de man achter neoScores. Die Antwerpse start-up ontwikkelde in 2013 een verkoopplatform voor digitale partituren (ondertussen Gustaf gedoopt). Het was een van de eerste bedrijven die van start ging onder de paraplu van de accelerator StartIt (waar ook de bank KBC bij betrokken is). Het bedrijf haalde vorig zomer nog twee miljoen euro extra kapitaal op en heeft nu een kleine twintig mensen in dienst, in Antwerpen en in New York.

In een persbericht zegt Kunsthuis dat Van der Roost als beste kandidaat uit de selectieprocedure kwam. ‘Met Bart Van der Roost komt een dynamische kracht aan het hoofd van deze instelling’, aldus Pol Bamelis, voorzitter van de raad van bestuur. ‘Iemand voor wie muziek en kunst eten en drinken is, maar die zich ook heeft bewezen als manager en de digitale uitdagingen van de toekomst kent. We kijken deze samenwerking vol vertrouwen tegemoet.’

Ook Van der Roost ziet zijn nieuwe functie helemaal zitten. ‘Ik wil behouden wat goed is en vernieuwen waar nodig om dit prachtige huis op een frisse manier te laten doen waar het goed in is: relevante en beklijvende opera- en dansvoorstellingen brengen.’ De komende maanden zal Van der Roost zijn operationele rol bij neoScores afbouwen.

Van der Roost is trombonist van opleiding en behaalde een MBA bij Vlerick. Hij was eerder onder meer aan de slag bij de radiozender Klara en bij het Brussels filharmonisch orkest. Bij het Kunsthuis volgt hij Lena De Meerleer op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-04T11:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.