Nieuwe topvrouw voor Bancontact

Dit artikel delen:

Betaaloperator Bancontact, dat eigendom is van vijf grootbanken, heeft een nieuwe ceo. De keuze viel op Kim Van Esbroeck (38). Ze is een oudgediende van het huis en volgt Kris De Ryck op.

‘Van Esbroeck overtuigde ons unaniem met haar diepgaande kennis van de sector en met haar ambitieuze visie op de verdere ontwikkeling van het marktleiderschap van Bancontact’, aldus Ivo De Meersman, voorzitter van de raad van bestuur. ‘Met haar kenmerkende drive en panache zal ze de succesvolle omni-kanaalstrategie van Bancontact verder uitstippelen en begeleiden.’

Betaalmarkt evolueren

Het is nu aan Van Esbroeck om Bancontact verder door de snel evoluerende betaalmarkt te loodsen. De Leuvense, geboren in Mechelen, heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de wereld van kaartbetalingen. Na het behalen van haar masterdiploma’s Fysica en Artificiële Intelligentie (KU Leuven), begon ze haar loopbaan bij betaalspecialisten Integri (kwaliteitscontrole) en Clear2Pay (betaalsoftware).

Midden 2011 stond Van Esbroeck samen met Kris De Ryck en technisch directeur Philippe Kempeners aan de wieg van het vernieuwde Bancontact Company, waar ze achtereenvolgens chief operations officer en chief commercial officer was.

In deze laatste functie heeft Van Esbroeck sterk bijgedragen tot het commerciële succes van Bancontact. Ze werkte mee aan de openstelling van het Bancontact-betaalsysteem voor andere betaalverwerkers dan Worldline, waardoor er meer diversiteit ontstond in het aanbod voor handelaars. Bovendien trok ze als marketingspecialist aan de kar van het mobiele betalen, met de lancering van de Bancontact-app medio 2014.

‘Ik kijk ernaar uit deze uitdaging aan te gaan en te mogen rekenen op een sterk en talentvol team, dat ook in 2017 blijft inzetten op een wendbaar, innovatief en betrouwbaar Bancontact’, reageert Van Esbroeck in een persbericht. ‘In een samenleving waar de winkelervaring steeds digitaler en mobieler wordt, is en blijft Bancontact de enige speler die tijdens elk betaalmoment aanwezig is: in fysieke winkels, online en via apps.’

Bancontact

Bancontact sloot 2016 af met 1,4 miljard transacties, een stijging van 6,4 procent ten opzichte van 2015. De Bancontact-app was goed voor 3,4 miljoen transacties.

Kris De Ryck gaat zich volledig toeleggen op zijn activiteiten als ceo van Belgium Mobile ID. Dit bedrijf, ook gestart in de schoot van de banken en de telecomoperatoren, wil alle Belgen voorzien van een mobiele identiteit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-12T10:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.