Managed hosting door True

Kiala-oprichter wordt CEO NxtPort

 

Haven Antwerpen

NxtPort, het dataplatform van de Antwerpse haven, heeft een ceo. De keuze is gevallen op Daniel Lievens, een van de oprichters van het afhaalpuntennetwerk Kiala.

Met NxtPort willen de grote Antwerpse havenfederaties grote hoeveelheden gegevens van onder meer rederijen, loodsen, douane en terminaloperatoren samenbrengen om toepassingen te maken die hun logistieke goederenstromen kunnen verbeteren. Mede doordat internetgiganten als Alibaba, Amazon en Google inzetten op 'big data' en/of logistieke processen, willen de initiatiefnemers de Scheldestad in de kijker zetten als ‘geavanceerde haven die inzet op de toekomst’.

Eind januari werd NxtPort officieel gelanceerd, onder meer door kersvers voorzitter Karel Plasman, voormalig topman van dienstenbedrijf Acerta. Een ceo voor NxtPort was er toen nog niet, maar nu wel. De keuze viel op Daniel Lievens, die in 2000 Kiala mee oprichtte, een afhaal- en retoursdienst die sinds 2012 tot de Amerikaanse UPS-groep behoort.

Eerder was Lievens ook consultant voor de bedrijven Siemens en Arthur Andersen en begeleidde hij multinationals en groeiende bedrijven. Hij heeft meer dan 23 jaar technologische en innovatie-ervaring, waarvan zeventien jaar in de logistieke sector. Sinds 2014 leidde hij een eerste Europees innovatiecentrum van UPS.

Vanaf 1 maart 2017 is hij officieel aangesteld als ceo van NxtPort. Hij acht een centraal dataplatform van ‘onschatbare waarde’ voor de Antwerpse haven. ‘Het zal bijdragen tot het aanpakken van belangrijke uitdagingen in de sector, waaronder mobiliteit en veiligheid’, stelt hij.

Plasman is verheugd met de keuze. Hij denkt dat Lievens met zijn achtergrond en leiderschap NxtPort ‘de volgende jaren zal laten uitgroeien tot de wereldwijde referentie op gebied van datagebruik, technologie en slimme logistiek in een havenomgeving’.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5967562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.