Managed hosting door True

Lenovo promoveert François Bornibus tot EMEA-baas

 

Manager

François Bornibus gaat per 1 april aan de slag als president voor de Emea-regio bij Lenovo. In die rol moet hij Lenovo’s bedrijfsstrategie voor deze regio verder uitwerken. Hij maakt promotie vanuit zijn rol als vicepresident en coo van dezelfde regio.

Bornibus werkt sinds zes jaar voor Lenovo. In 2011 startte hij als vicepresident en general manager voor de regio West-Europa, maakte een jaar later promotie tot vicepresident en coo voor de Emea-regio en nu groeit hij door tot president. In deze functie moet hij de bedrijfsstrategie voor dit gebied verder uitwerken. Doel is om de marktpositie van Lenovo als pc-fabrikant, server-leverancier en mobiliteit te verbeteren.

Leadership

De president is lid van Lenovo’s Global Leadership Team. In zijn nieuwe rol rapporteert hij aan Luca Rossi, die binnen het bedrijf de verantwoordelijkheid heeft voor de regio’s Emea en Latijns-Amerika. Hij stelt dat Bornibus de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van Lenovo in de Emea-regio. ‘Ons marktaandeel in de pc-markt is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Daarnaast hielp hij bij de hervorming na de overname van Medion (IBM’s System x-tak) en Motorola Mobility’, aldus Rossi.

Voordat Bornibus zich aansloot bij Lenovo, vervulde hij diverse seniorfuncties bij internationale tech-bedrijven als Nokia, HP en Compaq.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5980027). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×