Lenovo promoveert François Bornibus tot EMEA-baas

Dit artikel delen:
Manager

François Bornibus gaat per 1 april aan de slag als president voor de Emea-regio bij Lenovo. In die rol moet hij Lenovo’s bedrijfsstrategie voor deze regio verder uitwerken. Hij maakt promotie vanuit zijn rol als vicepresident en coo van dezelfde regio.

Bornibus werkt sinds zes jaar voor Lenovo. In 2011 startte hij als vicepresident en general manager voor de regio West-Europa, maakte een jaar later promotie tot vicepresident en coo voor de Emea-regio en nu groeit hij door tot president. In deze functie moet hij de bedrijfsstrategie voor dit gebied verder uitwerken. Doel is om de marktpositie van Lenovo als pc-fabrikant, server-leverancier en mobiliteit te verbeteren.

Leadership

De president is lid van Lenovo’s Global Leadership Team. In zijn nieuwe rol rapporteert hij aan Luca Rossi, die binnen het bedrijf de verantwoordelijkheid heeft voor de regio’s Emea en Latijns-Amerika. Hij stelt dat Bornibus de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van Lenovo in de Emea-regio. ‘Ons marktaandeel in de pc-markt is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Daarnaast hielp hij bij de hervorming na de overname van Medion (IBM’s System x-tak) en Motorola Mobility’, aldus Rossi.

Voordat Bornibus zich aansloot bij Lenovo, vervulde hij diverse seniorfuncties bij internationale tech-bedrijven als Nokia, HP en Compaq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-15T09:53:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.