Filip Van Rompaey wordt CIO Fluvius

Dit artikel delen:
Filip Van Rompaey CIO Fluvius

Fluvius, de nieuwe netbeheerder die ontstaat uit het samengaan van Eandis en Infrax, heeft Filip Van Rompaey, huidig it-directeur van Infrax, gekozen als cio. Hij wordt ‘first in line’, maar zal het departement samen leiden met Frank De Saer, de it-verantwoordelijke bij Eandis.

Het was al een tijdje bekend dat Eandis en Infrax samen zullen smelten tot Fluvius, een eengemaakt nutsbedrijf voor heel Vlaanderen. De komende maanden worden een traject en structuur uitgetekend die de hele integratie in goede banen moeten leiden. De gekende activiteiten van beide bedrijven (elektriciteit, aardgas, riolering, warmte, kabel en openbare verlichting) blijven daarbij behouden.

Op 1 januari 2018 gaat alvast een gemeenschappelijk managementcomité voor Eandis, Infrax en Fluvius aan de slag. De twee huidige managementcomités gaan daar in op, met als bedoeling zoveel mogelijk kennis uit beide bedrijven samen te brengen en het integratieproces zo vlot mogelijk te laten verlopen, zonder impact voor de klanten. Ook de it-directies komen onder één leiding. Fillip Van Rompaey, huidig directeur ict van Infrax, zal vanaf 1 januari de eengemaakte ict-afdelingen leiden. Hij doet dit als 'primus inter pares' samen met Eandis-it-directeur Frank De Saer.

Filip Van Rompaey startte in 1999 als ict-manager bij het toenmalige Interelectra. Sinds 2006 is hij directeur ict van Infrax. Frank De Saer werkte tussen 2003 en 2015 als cio bij de FOD Economie, sinds 2015 is hij aan de slag bij Eandis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-06T16:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.