Managed hosting door True

Getronics krijgt na overname nieuwe ceo

Dit artikel delen:
Stokje doorgeven

Nu Getronics is overgenomen door Bottega InvestCo is het tijd voor een nieuwe ceo. De nieuwe eigenaar. Nana Baffour, grootaandeelhouder van Bottega InvestCo, neemt deze taak op zich. Voormalig Getronics-ceo Mark Cook gaat verder als vice-voorzitter van de raad van bestuur van de groep.

Getronics was voorheen in handen van KPN. In 2012 verkocht het de dochteronderneming aan het Duitse investeringsfonds Aurelius. Drie jaar later bleek dat het Nederlandse telecombedrijf nog niet alle aandelen had verkocht. De resterende 22 procent werd toen verkocht aan Aurelius.

Deze zomer heeft het Duitse bedrijf al zijn aandelen verkocht aan Bottega InvestCo, waar de Amerikaans-Braziliaanse entrepreneur Nana Baffour grootaandeelhouder van is. Deze overname werd gesteund door financiers zoals White Oak Global Advisors, Permira PDM en H.I.G. WhiteHorse en met kapitaal van Investec PLC en Servest Limited.

In het kader van de veranderingen in het management is voormalig ceo Mark Cook benoemd tot vice-voorzitter van de raad van bestuur van de Getronics Group. Hij rapporteert aan Baffour, biedt ondersteuning bij de strategische planning en speelt een rol bij toekomstige fusies en overnames.

‘Onder leiding van Cook en zijn team zijn vijf strategische acquisities gedaan, die hebben bijgedragen aan een transformatie van Getronics. Hij vervulde vijf jaar geleden een sleutelfunctie bij de deal met KPN/Aurelius en recenter was hij mede verantwoordelijk voor de verkoop van Getronics aan mij en mijn financiers’, aldus Baffour, voorzitter en ceo van Getronics.

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.