De tien belangrijkste carrièreswitches van 2017

Dit artikel delen:

Wie neemt waar welke functie in? En wie komt er dan in de plaats? Het is een vraag die u blijkbaar erg boeit, beste lezer, dat blijkt uit onze klikcijfers. Gelukkig voor ons is de ict-sector, waar men bovengemiddeld ‘professioneel mobiel’ is, meestal rijkelijk voorzien van carrièreswitches, overstappen en ‘nieuwe opportuniteiten’. Een overzicht van de meest aangeklikte berichten uit de rubriek ‘Baanvak’.

1. Nieuwe country manager voor Cegeka Belgium

Yin Oei mocht zich vanaf november de nieuwe country manager van Cegeka België noemen. Meteen is ze ook goed voor het meest aangeklikte ‘Loopbaan’-verhaal van 2017.

2. Koen Delvaux verlaat Proximus

Koen Delvaux, lange tijd de verantwoordelijke voor consumer innovatie bij Proximus, trok in april dit jaar de deur bij de telecomoperator achter zich dicht. Sinds 2017 stond hij bij Proximus aan de wieg van Proximus Move, dat zich toelegt op Millenials.

3. Everis-ceo naar Belfius Insurance

Consultant Everis zag zijn ceo, Els Blaton, dit jaar naar Belfius Insurance overstappen. Bij de verzekeraar neemt de functie op van chief operating officer. Ze keerde daarmee in zekere zin terug naar haar roots, want ze was eerder cio bij AXA.

4. Fednot benoemt Paul Danneels tot cto

Ook in het notariaat voelt men de hete adem van de digitale disruptie. Paul Danneels, tien jaar lang cio bij de VDAB, werd er aangesteld als chief transformation officer, de man die de notarissen door de storm van de artificiële intelligentie en Blockchain moet leiden.

5. Cio Paul Danneels verlaat VDAB na tien jaar

Ook het artikel waarin Danneels zijn vertrek aankondigde bij de VDAB werd gretig aangeklikt. Danneels maakt onder meer naam als ‘een van de eerste cio’s die volop voor Google Apps koos’.

6. Raf Peeters wordt country director HP Enterprise

Luc Opdebeeck werd vorig jaar bij HPE benoemd tot managing director van Noord-Europa werd aanvankelijk gesteld dat hij ook HPE Benelux zou blijven leiden. Het werd echter snel duidelijk dat Raf Peeters die functie op zich zou nemen, een ancien uit eigen huis.

7. Frank De Saer wordt nieuwe cio Atrias

Frank De Saer, de voormalige cio van Eandis, werd eind oktober de nieuwe topman van Atrias, dat het dataplatform voor de Belgische energiemarkt beheert. Hij was eerder dertien jaar cio van de Kruispuntbank van Ondernemingen.

8. Rika Coppens nieuwe bestuurder Realdolmen

In mei vervoegde Rika Coppens de raad van bestuur als niet-uitvoerend bestuurder. Coppens is ceo van EFG Group, uitbater van de Texaco-tankstations in de Benelux en de BP-stations in Frankrijk.

9. Marc Vael chief information security officer Esko

Op 1 oktober verliet Marc Vael het overheidsbedrijf Smals en trok hij naar Esko, een internationaal opererend grafisch bedrijf dat zich in verpakkingen specialiseert. Vael werd er verantwoordelijk voor het beveiligen van de interne bedrijfsdata en voor de security binnen het productaanbod voor klanten.

10. Wilfried Grommen wordt strateeg bij Everis

Na zeven jaar als chief technology officer bij HP Enterprise verliet Wilfried Grommen zijn post om strateeg te worden bij Everis, de van oorsprong Spaanse it-consultant die vooral voor klanten uit de Europese instellingen werkt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-29T08:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.