Nieuwe topman voor big data-specialist Qlik

Dit artikel delen:

Big data-specialist Qlik heeft Mike Capone benoemd tot zijn nieuwe ceo. Capone was tot nu de coo van het New Yorkse medtech-bedrijf Medidata Solutions.

‘Mike Capone brengt een waardevolle combinatie van klantperspectief, operationele expertise en marktfocus mee naar Qlik’, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Hij heeft ervaring met SaaS-bedrijven en expertise rond data-analyse. Daarmee is hij volgens Qlik de juiste man om het bedrijf ‘marktleider te laten worden op het gebied van analytics’.

Voor hij bij Qlik aan de slag ging, was Capone coo van Medidata Solutions, een beursgenoteerde leverancier van SaaS-analytics-oplossingen voor onder meer de gezondheidszorg, biowetenschappen en farma. Bij Medidata speelde hij een belangrijke rol bij productontwikkeling, data science, go-to-market activiteiten. Voorafgaand aan Medidata bekleedde Capone verschillende senior functies bij ADP, Automatic Data Processing.

‘Data is de valuta van de toekomst en bedrijven die het het beste benutten, zullen het verschil maken en uitblinken’, aldus de nieuwbakken ceo. ‘Qlik bevindt zich in een unieke positie om dit nieuwe tijdperk te leiden, vanwege een voortdurende investering in augmented intelligence, big data en het internet of things, in combinatie met een hybride cloudplatform benadering.’

David Murphy, interim-ceo van Qlik, keert terug naar zijn eerdere functie als bestuurslid. Qlik heeft naar eigen zeggen zo’n 45.000 klanten in honderd landen. De van oorsprong Zweedse leverancier van business intelligence- en analytics-software kwam in 2016 handen van de Amerikaanse investeerder Thoma Bravo. Die betaalde er toen drie miljard dollar voor. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T09:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.