Els De Clercq leidt Coderdojo België

Dit artikel delen:

Els De Clercq leidt voortaan als general manager de Belgische afdeling van Coderdojo. Dat is de vereniging die jongeren laat programmeren, websites maken en apps ontwikkelen zodat meer jong talent kan doorstromen in it-functies.

Els De Clercq studeerde rechten aan de Universiteit van Antwerpen, begon haar loopbaan bij McKinsey, maar brak vooral door vanaf 1999 als vice-kabinetchef van telecomminister Rik Daems waar ze de regelgeving onder haar hoede kreeg. Daar werd ze in april 2002 weggeplukt door Belgacom (nu Proximus) als strategisch directeur van de Wireline Business Unit. Ze groeide er door tot director Executive Projects. In de lente van 2011 verhuisde ze naar Microsoft Belux als compete strategy lead. Een jaar later richtte ze in Antwerpen Idealabs op, een van de eerste start-up accelerator hubs van België. Wat later werd ze general manager van Netwerk Ondernemen Brussel en richtte ze ook de Vlaamse afdeling op.

Nu wordt Els De Clercq dus general manager van Coderdojo België, een afdeling van het wereldwijde Coderdojo-netwerk. De Belgische tak werd in 2013 opgericht onder impuls van Martine Tempels, senior vice president Telenet Business. Coderdojo kon inmiddels al honderden jongeren warm maken voor ict. Sinds vorig jaar duwt ook Muriel De Lathauwer, ceo van EVS, het project en trekt ook de Wallonië sterk aan de Coderdojo-kar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-11T15:15:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.