Coderdojo breidt uit naar Wallonië

Muriel De Lathouwer CEO EVS

Muriel De Lathouwer, ceo bij EVS

CoderDojo Belgium, de vrijwilligersorganisatie die gratis programmeerlessen organiseert voor kinderen en jongeren, gaat binnenkort van start in Wallonië. De Waalse overheid investeert daarvoor jaarlijks 130.000 à 165.000 euro. Daarbovenop versterkt Muriel De Lathouwer, ceo van EVS, de raad van bestuur. Dat meldt kabelaar Telenet, die sinds enkele jaren structureel partner is van Coderdojo.

Coderdojo is een van oorsprong Iers initiatief dat sinds 2013 ook in ons land georganiseerd wordt, aanvankelijk eerst in Vlaanderen, later in Brussel. Wallonië was tot nog toe een blinde vlek. Met haar netwerk, expertise en reputatie moet De Lathouwer de lancering van CoderDojo Belgium in Wallonië in goede banen leiden en voor extra visibiliteit zorgen. De vraag naar programmeersessies is immers groot. In Vlaanderen en Brussel bereikt CoderDojo jaarlijks zo’n 25.000 kinderen. Het is de ambitie van De Lathouwer om van CoderDojo in het zuiden van het land een even groot succes te maken.

‘De toekomst wordt alsmaar meer digitaal’, zegt ze. ‘Vandaag vinden nog te weinig jongeren de weg naar technische en wetenschappelijke richtingen. Om onze kinderen klaar te stomen voor de jobs van de toekomst, moeten ze technologie omarmen. CoderDojo Belgium is daarom een fantastisch initiatief. We moeten kinderen op een leuke manier laten proeven van coderen. En iedereen moet die kans krijgen. Zeker meisjes en kinderen uit kansarme wijken of gezinnen mogen niet vergeten worden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-22T15:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.