Telematicaspecialist Abax stelt cto aan

Noors bedrijf maakt wereldwijde ambitie kenbaar

Dit artikel delen:

Telematicaspecialist Abax verstevigt zijn managementteam met Paul Walsh. De Engelsman neemt de functie van chief technology officer (cto) op zich en draagt de verantwoordelijkheid voor de technologie-sectie. Met de nieuwe man wil het Noorse bedrijf zich van het Europese podium naar het wereldtoneel in telematica opwerken.

Walsh komt van Fleetmatics dat hij van de start begeleidde tot de beursgang in 2012 met een opbrengst van 132 miljoen dollar en de uiteindelijke verkoop aan Verizon in 2016 voor 2,4 miljard dollar. In de afgelopen periode werkte hij als adviseur van Abax voordat hij de rol van cto kreeg aangeboden.

Walsh heeft er vertrouwen in dat Abax de komende tijd grote stappen kan maken. ‘Ik verwacht dat we een leidende rol kunnen pakken in de b2b-tech-industrie en ons belangrijkste product zal worden opgebouwd rond de connected workspace.’

Abax-topman Martijn Zewald maakte in dit verband al eerder in een interview bekend dat Abax steeds meer gaat denken vanuit slimme oplossingen voor het dagelijkse werk. ‘Of het nu in de auto is, op kantoor of elders, Abax gaat zich ontwikkelen tot solutions provider for the connected workspace', aldus Zewald.

Over Abax

"Alle oplossingen worden aangeboden en geleverd als software as a service"

Abax is een Europese speler op het gebied van telematica en IoT, en leverancier van oplossingen voor de connected workspace. Via oplossingen verbindt Abax de werkomgeving door verschillende producten en diensten aan te bieden. Naar eigen zeggen verhogen bedrijven met deze producten en diensten hun productiviteit, verlagen ze de kosten en behouden ze het overzicht. Wat weer leidt tot betere prestaties van werkgevers en werknemers. Alle oplossingen worden aangeboden en geleverd als software as a service.

Het bedrijf heeft 450 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Polen en China. Het hoofdkantoor staat in Larvik, Noorwegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-18T11:21:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.