Saskia Van Uffelen niet langer ceo Ericsson België

Dit artikel delen:

Saskia Van Uffelen

Ericsson heeft de ceo van Ericsson België, Saskia Van Uffelen, ontslagen. Ze was er sinds april 2014 aan de slag, maar de Zweden kiezen nu ‘voor een ander profiel’, aldus Van Uffelen. Zij wordt vervangen door de Fransman Rémi de Montgolfier.

Het nieuws van Van Uffelens ontslag werd maandag intern aangekondigd. ‘Bij Ericsson is beslist dat men liever een technisch profiel heeft, waarschijnlijk iemand uit een telco-omgeving, dan iemand met een meer algemeen profiel’, zo reageert Van Uffelen aan Computable. ‘Zo gaat dat in een groot bedrijf. Aan de resultaten zelf heeft het niet gelegen, die waren schitterend.’

Van Uffelen is sinds april 2014 ceo van Ericsson, waar ze leiding gaf over ruim driehonderd mensen. Ze trad er in de voetsporen van Michel Roelandts. Daarnaast bekleedt ze bestuursmandaten bij onder meer Axa, bPost en BeCentral. Ze is tevens aangesteld als ‘Digital Champion’ en in die hoedanigheid vertegenwoordigt ze België bij de Europese Commissie. Van Uffelen zegt die positie ook gewoon aan te houden.

Van Uffelen volgde een graduaatsopleiding Lichamelijke Opvoeding, maar kwam na haar studies al snel in de it-wereld terecht. Ze was sinds medio de jaren tachtig onder meer aan de slag bij Xerox, Hewlett-Packard en Bull. Van Uffelen is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Haar vervanger is Rémi de Montgolfier (44). Hij ging in 2012 bij Ericsson aan de slag als directeur van de account Orange France. Hij oefende die functie uit tot zijn benoeming in de Belux. Montgolfier, voortaan actief vanuit België, heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het beheer van profit centers (P & L) voor wereldwijde en grote accounts.

IT Person of the Year

Saskia van Uffelen staat op de long list en maakt dus kans op de ‘IT Person of the Year’-trofee van Computable. Vorig jaar won Danielle Jacobs van Beltug. Het jaar ervoor Peter Hinssen en daarvoor Dominque Leroy. En ook dit jaar kiezen we opnieuw.

Verloop
Na deze stemming op de longlist stellen wij de shortlist samen en vervolgens de uiteindelijke winnaar. Die krijgt de award uitgereikt op woensdag 20 maart 2019 in het Computable Café op de gecombineerde vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo te Brussels Expo.

De winnaar wordt gekozen door de redactie van Computable, mede op basis van de publieksstemming. (Bedrijfs)prestaties, (management)stijl, activiteiten in 2018, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop zijn hierbij belangrijke parameters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-24T10:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.