Hugues De Pra nieuwe ctto bij Cisco Belux

Cisco ctto chief technology and transformation officer

Cisco BeLux heeft Hugues De Pra gepromoveerd tot chief technology & transformation officer. In die rol is hij de schakel tussen technische specialisten en departementen en experts die instaan voor innovatie.

Hugues De Pra werkt sinds 1999 bij Cisco. Hij startte er als system engineer na zijn studie burgerlijk ingenieur (afstudeerrichting elektronica) aan de universiteit van Luik. De twee voorbije decennia vervulde hij verkoop- en managementrollen. In 2010 nam hij de leiding van de datacenteractiviteiten van Cisco in België en Luxemburg, met onder meer de lancering van Cisco’s populaire UCS-servers en nieuwe architecturen als ACI (Software Defined Network). Het voorbije jaar werd hem al een meer transversale rol toevertrouwd in verkoop. In zijn vrije tijd is Hugues De Pra een liefhebber van Italië en oenologie.

De Pra zal zijn nieuwe rol intern vervullen, maar ook bij partners en klanten innovatietrajecten begeleiden. Hugues De Pra rapporteert rechtstreeks aan Arnaud Spirlet, de algemeen directeur van Cisco in België en Luxemburg.

‘We merken dat heel wat bedrijven innovatieprojecten in een parallelle modus opstarten’, zegt De Pra. ‘Het gevolg is dat die volledig losstaan van de kernactiviteiten en de eigen technologie van het bedrijf. Bijvoorbeeld: een nieuwe businessunit lanceert een app maar kan inkomsten niet boeken in het erp-systeem, want die spreekt een andere taal. Dat is behoorlijk onhandig en een rem op slimme en snelle vernieuwing. Als je technologie vlot wilt introduceren, moet je die oude systemen slimmer maken. Bij Cisco hebben we de intelligentielaag losgekoppeld van de infrastructuur zodat we gemakkelijker kunnen integreren, automatiseren en sneller innoveren. Cisco is een softwarebedrijf geworden.’

De Pra zal dus zorgen voor technologische vernieuwing, maar anderzijds moet hij ook de innovatie stimuleren. Daartoe zal hij in 2019 sterk inzetten op hackathons met klanten als platform voor innovatie en co-creatie. Cisco Belux heeft met het innovatie-agentschap Impact Valley tien coaches opgeleid om hackathons met klanten in goede banen te leiden en samen met Cisco’s partners innovatie te stimuleren. Het programma start in maart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T11:23:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.