Cheops stelt Geert Degezelle aan als ceo

Dit artikel delen:
Cheops ceo

It-integrator Cheops heeft een nieuwe ceo: Geert Degezelle neemt vanaf 1 april de functie op. Voormalig topman Filip Goos blijft voorzitter van de Raad van Bestuur. Degezelle was de afgelopen vier jaar algemeen directeur van Telindus Nederland. Zijn opvolger is nog niet bekend.

Geert Degezelle is 44 en ingenieur van opleiding. Hij heeft meer dan twintig jaar managementervaring in de it- en telecomsector, waarin hij zowel leidinggevende functies op commercieel als op strategisch niveau bekleedde. Hij leidde onder meer de security- en clouddienstverleningstak voor de b2b-markt van Proximus. Vervolgens was hij actief als ceo van Telindus Nederland, een dochterbedrijf van Proximus dat zich toelegt op it-oplossingen.

‘Ik ken Cheops al jaren als een snelgroeiende speler in de markt van it & business technology services’, vertelt Degezelle. ‘Ik ben heel blij aan boord te komen bij een vooruitstrevend bedrijf met een krachtige visie en een sterke ambitie. Cheops heeft voldoende schaalgrootte om te investeren in het uitbouwen van diepgaande expertise, kennis en concrete oplossingen. Tegelijk blijft de organisatie benaderbaar – met de toegevoegde waarde naar de klanten als uitgangspunt. Dat is duidelijk een succesformule in de Belgische markt, aan dat recept zullen we blijven vasthouden.’

‘Geert is moet als ceo de verdere groei en ontwikkeling van Cheops in goede banen te leiden’, vult Filip Goos aan. ‘Hij kan hierbij voortbouwen op ons businessmodel en de klantenrelaties die aan de basis liggen van onze marktpositie.’ Goos zal zich in zijn functie van voorzitter van de Raad van Bestuur toeleggen op de strategie, evenals de strategische initiatieven en de strategische partnerships van Cheops.

Cheops telt momenteel zo’n driehonderd medewerkers in kantoren in Edegem, Zaventem en Gent. De raad van commissarissen is momenteel nog bezig met de zoektocht naar een nieuwe managing director Telindus Nederland. De verwachting is dat de overdracht in de loop van de aankomende maanden kan plaatsvinden. 

'De directie en organisatie van Telindus zijn Geert zeer dankbaar voor zijn enthousiasme en inzet gedurende de afgelopen jaren', klinkt het in een mededeling aan Computable. 'Mede dankzij Geert heeft Telindus zijn positie in de markt als autonome specialist op het gebied van slimme en veilige it-platforms verder verstevigd. Telindus betreurt zijn vertrek, maar hebben er alle begrip voor dat Geert na vier jaar een nieuwe uitdaging aangaat.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-12T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.