Opensource-integrator Smile gaat op overnamepad

Dit artikel delen:

Jean-Philippe Balança

Na de overnames van het Zwitserse digitale agentschap Virtua en het Franse webagentschap Adyax in 2018 zet de Franse specialist in opensourcediensten Smile volop in op verdere overnames. Hiervoor heeft het bedrijf Jean-Philippe Balança aangesteld. Waar Smile nu actief is Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oekraïne en Marokko gaat de nieuwe directeur zich inzetten voor verdere internationale expansie.

Balança licht een en ander toe. ‘Wat betreft expansie, richten we ons vooral op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa. Daar hebben de meeste kans om te groeien.’ Wat betreft het soort bedrijven dat Smile wil overnemen, geeft hij aan dat de onderneming op zoek is naar technische startups of mkb-bedrijven, die sterk lokaal vertegenwoordigd zijn.

‘Smile werkt steeds vaker voor klanten die over de hele wereld actief zijn. Daartoe behoren organisaties als Engie, Eutelstat, LVMH, Saint Gobain, Total en Van Cleef & Arpels. Dat helpt bij het verder uitbreiden van onze voetafdruk in Europa en de rest van de wereld.’, vult ceo Marc Palazon aan.

Smile en Jean-Philippe Balança

Het Franse Smile richt zich naar eigen zeggen op opensourcediensten in de breedste zin van het woord. Zo levert het bedrijf opensourcewebsites, business applicaties en iot-oplossingen. Het bedrijf, opgericht in 1991, telt zo’n 1700 medewerkers. In de Benelux heeft Smile klanten als STIB-MIVB, Xenos, Maxitoys, St Gobain, 50Five, Eurail en CRH. 

Jean-Philippe Balança heeft zo’n twintig jaar ervaring in de it-sector. Voor zijn dienstverband vanaf het najaar van 2018 bij Smile werkte hij onder andere voor Sopra Steria en Devoteam in verschillende commerciële functies en later ook als vestigingsmanager. In 1995 studeerde hij af aan de Institute Superieure du Commerce (ISC) in Parijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T11:48:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.