Dominique Leroy wordt toch geen KPN-ceo

Dit artikel delen:
Dominique Leroy

De Belgische topvrouw Dominique Leroy wordt toch niet aangesteld als algemeen directeur (ceo) en voorzitter van de raad van bestuur van KPN. Dat heeft de raad van commissarissen van het Nederlandse telecombedrijf besloten. Reden is de ‘onvoorspelbaarheid’ van de procedures van Belgische autoriteiten.

Volgens KPN is het 'onduidelijk en onvoorspelbaar' hoe lang de procedures van de Belgische autoriteiten duren om de Belgische topvrouw, momenteel nog algemeen directeur van de Belgische telecomprovider Proximus, als algemeen directeur van het Nederlandse telecombedrijf te benoemen.

‘De raad van commissarissen van KPN acht deze onzekerheden rond timing niet in het belang van KPN en zijn stakeholders. Om deze reden heeft de raad van commissarissen besloten de benoeming van Leroy als ceo van KPN in te trekken’, vertelt Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van commissarissen van KPN. Hij zegt dat dit een moeilijke beslissing is voor de raad was gezien het track record van de Belgische topvrouw.

Joost Farwerck wordt tijdelijk aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur en lid van het directiecomité.

Aandelentransactie

Op 5 september werd de aanstelling van Leroy als KPN-ceo bekend gemaakt. Al snel opende de Belgische beurswaakhond FSMA met een onderzoek naar Leroy, waarbij zij potentieel met voorkennis Proximus-aandelen ter waarde van ruim 285.000 euro heeft verkocht. Vervolgens heeft het gerecht een huiszoekingen uitgevoerd in het kantoor en de privéwoning van Leroy. Waarschijnlijk was justitie op zoek naar bewijzen van handel met voorkennis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-30T08:25:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.