Servicenow strikt ex-SAP Bill McDermott als ceo

Huidig directeur John Donahoe wordt ceo van Nike

Dit artikel delen:
voormalig ceo SAP

De Amerikaanse it-leverancier Servicenow krijgt eind dit jaar een nieuwe ceo. Het gaat om Bill McDermott (58). Hij legde eerder deze maand per direct zijn functie neer als directeur van de Duitse it-reus SAP. Huidig Servicenow-topman John Donahoe (59) verlaat de organisatie en treedt in januari 2020 bij sportmerk Nike in dienst als directeur.

McDermott treedt eind 2019 toe tot Servicenow als chief executive officer (ceo) en lid van de raad van bestuur. Hij was tot eerder deze maand bijna zeventien jaar werkzaam bij SAP. Tussen 2010 en 2014 was hij co-ceo en vanaf 2014 bekleedde hij de functie als ceo. Hij besloot echter zijn contract niet te verlengen en per direct af ​​te treden als ceo. Een reden is niet duidelijk, maar waarschijnlijk is hij met een invloedrijke aandeelhouder gebotst.

In april 2017 kwam John Donahoe in dienst bij Servicenow. De organisatie claimt dat dit heeft geleid tot een klantenuitbreiding en een consistente jaarlijkse omzetgroei van meer dan 30 procent per kwartaal. Hij wordt in januari 2020 aangesteld als directeur bij Nike. Om een ​​soepele overgang te garanderen, blijft Donahoe ceo van Servicenow en lid van de raad van bestuur van het bedrijf gedurende de overgangsperiode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-23T09:17:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.