Frank Hamerlinck nieuwe ceo TrustBuilder

Trustbuilder ceo

De Belgische securityspecialist TrustBuilder stelt Frank Hamerlinck (ex-NGData) aan als ceo. Hij volgt Marc Vanmaele op die TrustBuilder oprichtte en zich nu focust op zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur.

TrustBuilder levert oplossingen voor identiteit- en toegangsbeheer. Na de intrede van het investeringsfonds Vectis Private Equity is het bedrijf in december 2017 ontstaan als opvolger van SecurIT, dat bijna twintig jaar ervaring had met identity & access management (iam)-oplossingen. Het beveiligt klanten in diverse sectoren, met een focus op de financiële dienstverlening, retail, healthcare en overheid. Onder meer Allianz Benelux, Argenta, KBC, Daikin Europe, FedNot, Kamer van Koophandel Nederland en SD Worx zitten in de klantenportfolio. Het bedrijf heeft kantoren in Gent en New York.

Frank Hamerlinck (50) richtte in 2012 NGData mee op, waar hij tot september 2019 de rol van commercieel directeur (coo) vervulde. Daarvoor stond hij onder meer aan de wieg van Porthus, een Belgische application service provider. Een tijdlang adviseerde hij als ‘entrepreneur in residence’ bij iMinds jonge ondernemers en startups.

Bij TrustBuilder legt Hamerlinck zich toe op het verder laten groeien van het bedrijf, zowel lokaal als internationaal. ‘De tijd dat de relatie tussen bedrijven en klanten volgens een strak patroon verliep ligt ver achter ons’, zegt hij. ‘Klanten verwachten vandaag een service die rekening houdt met hun voorkeuren, en deze trend zet zich door naar beveiliging. Er is nood aan oplossingen die het gebruik van populaire authenticatie providers zoals Itsme, Facebook, Google mogelijk maken. Met TrustBuilder Identity Hub hebben we technologie in handen die precies dat gebruiksgemak koppelt aan een beveiliging van de gegevens. Ik zie er naar uit om de komende tijd met onze klanten in gesprek te gaan.’

Marc Vanmaele, de oprichter van TrustBuilder, legt zich vanaf nu toe op zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur. In die hoedanigheid coördineert hij momenteel ook een tweede externe financieringsronde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-15T13:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.