Marchi treedt aan als directeur internationaal XPlus

Dit artikel delen:

Kris Marchi wordt directeur internationale markten bij het consultancybedrijf XPlus. Daarmee is hij verantwoordelijk voor de operationele en commerciële activiteiten van het bedrijf in Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Marchi heeft ruim twintig jaar ervaring bij it-bedrijven Atos, Dell en Ordina.

‘We willen tegen eind van dit jaar het aantal consultants verdubbelen tot twintig medewerkers. Vorig jaar was Nederland goed voor tien procent van de omzet van XPlus. Wij willen dat laten doorgroeien tot een kwart van de inkomsten. Ook in Luxemburg en Frankrijk gaan we ervoor. We overwegen om in een later stadium uit te breiden naar Scandinavië,’ vertelt Kris Marchi.

Marchi (52) zal nauw samenwerken met oprichter Wim Vochten en ceo Ludo Wijckmans.

‘Onze internationale groeiambities zijn helder’, zegt Wijckmans, die begin dit jaar door Vochten binnengehaald is als ceo en voordien ruim dertig jaar leidinggevende functies uitoefende bij Microsoft en Xylos. ‘Tegen eind 2023 willen we ruim de helft van onze omzet halen buiten België. Het gaat om drie landen: Frankrijk en Luxemburg, waar we onze activiteiten gaan uitbouwen, en Nederland, waar we al verder staan met grote klanten zoals ING, Sodexo en de Volksbank. Samen met de rest van het management en onze 108 huidige medewerkers, zal ik Marchi ondersteunen. Onze consultants kunnen we overal inzetten waar bedrijven door een betere business- en it-architectuur tot dertig procent omzetgroei en tot twintig procent minder it-kosten ambiëren.’

Na zijn studies is de loopbaan van Marchi begonnen in de haven van Antwerpen als assistent-manager Electronic Data Processing (EDP) op de it-afdeling van vrachtvervoerbedrijf Herfurth & Boutmy. Daarna werkte bij voor Atos in België, had hij een Europese rol bij Dell en was hij ten sslotte actief in de Benelux voor Ordina. Na zijn studies toegepaste informatica aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen behaalde Marchi een tweede bachelordiploma in bedrijfsmanagement. In de Verenigde Staten behaalde hij vervolgens nog een MBA.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-19T08:45:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.