KBC-cio Peeters kiest voor ceo-rol bij Vandersanden

Dit artikel delen:

Na 34 jaar verlaat Rudi Peeters KBC waar hij tien jaar cio was. Hij wordt ceo van het Limburgse familiebedrijf Vandersanden, een grote gevel- en straatsteenproducent in Europa.

Begin mei verlaat Rudi Peeters de grootbank. Tot dan zal hij de opvolging verzekeren. In tussentijd zal hij ook twee startups begeleiden, om vanaf begin oktober aan de slag te gaan bij het familiebedrijf Vandersanden uit Bilzen, dat in Europa elf fabrieken telt, goed voor zo’n zevenhonderd werknemers en een omzet van tweehonderd miljoen euro. 

'Na 34 jaar wil ik iets anders dan een bank en it. Dat vind ik als ceo bij Vandersanden dat de nadruk legt op innovatie en duurzaamheid,’ vertelt Peeters. 'Ik zal er meewerken aan de circulaire economie. We gaan met staalafval en met CO2 een nieuw procedé op de markt proberen te brengen om niet enkel zelf CO2-neutraal te produceren maar ook CO2 van andere bedrijven te verwerken tot duurzame producten. Als we daar in slagen, hebben we een steen verlegd die de industriële rivier anders zal doen stromen.'

Carrière

Peeters, die deze week 58 wordt, is een Limburger en bioloog van opleiding aan de KU Leuven. Hij startte in 1987 bij de Cera in de it-afdeling waar hij zich toelegde op de eerste vorm van elektronisch bankieren. Toen de Cera in 1998 fuseerde met de Kredietbank en voortaan door het leven ging als KBC, kreeg hij namens it een plek in de directie. Hij was ook altijd gefascineerd door marketing en mocht zich daar vanaf 2004 op toespitsen. Toen Carl Tilkin-Franssens tien jaar geleden het bedrijf verliet, nam hij de fakkel over als cio. Hij leidde de bank doorheen een digitale transformatie met veel aandacht voor de safe agile-aanpak. Vandaag behoort KBC tot een van digitaal vooruitstrevendste banken in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-11T10:42:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.