Jacques Rossler nieuwe cio Erasmus Ziekenhuis

Dit artikel delen:

Jacques Rossler is de nieuwe cio van het Erasmus Ziekenhuis in Brussel. Hij moet er de it-afdeling klaarstomen voor de fusie met het Jules Bordetinstituut en de oprichting van een ziekenhuisnetwerk.

ULB burgerlijk ingenieur Jacques Rossler startte zijn loopbaan in de privésector. Zes jaar als consulting manager bij HP, vier jaar als it-manager bij Rainbow ict Services en ruim drie jaar als informatiesysteemmanager bij Toyota Motor Europe. In de lente van 2012 stapte hij over naar de overheid en werd cio van het universitair ziekenhuis van Sint-Lukas in Sint-Lambrechts-Woluwe, bij Brussel. Na de reorganisatie van de it-afdeling zorgde hij er voor een ongeziene digitale transformatie met de implementatie van het Electronic Medical Record-systeem. Dat project werd eind vorig jaar afgerond en zorgde voor de vervanging van liefst vierhonderd applicaties.   

Rossler nam ook deel aan de informatiegesprekken rond de Belgian Meaningful Use Criterias, de normen voor de financiering van informatica in ziekenhuizen, onder leiding van de FOD Volksgezondheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T10:36:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.