Jacques Rossler nieuwe cio Erasmus Ziekenhuis

Dit artikel delen:

Jacques Rossler is de nieuwe cio van het Erasmus Ziekenhuis in Brussel. Hij moet er de it-afdeling klaarstomen voor de fusie met het Jules Bordetinstituut en de oprichting van een ziekenhuisnetwerk.

ULB burgerlijk ingenieur Jacques Rossler startte zijn loopbaan in de privésector. Zes jaar als consulting manager bij HP, vier jaar als it-manager bij Rainbow ict Services en ruim drie jaar als informatiesysteemmanager bij Toyota Motor Europe. In de lente van 2012 stapte hij over naar de overheid en werd cio van het universitair ziekenhuis van Sint-Lukas in Sint-Lambrechts-Woluwe, bij Brussel. Na de reorganisatie van de it-afdeling zorgde hij er voor een ongeziene digitale transformatie met de implementatie van het Electronic Medical Record-systeem. Dat project werd eind vorig jaar afgerond en zorgde voor de vervanging van liefst vierhonderd applicaties.   

Rossler nam ook deel aan de informatiegesprekken rond de Belgian Meaningful Use Criterias, de normen voor de financiering van informatica in ziekenhuizen, onder leiding van de FOD Volksgezondheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T10:36:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.