Isabel Van Mele verruilt ING voor KBC

Dit artikel delen:

Isabel Van Mele volgt vanaf september Rudi Peeters op als cio van de KBC groep. Zij was ruim vijf jaar aan de slag bij ING als chief data officer.

30 juni was de laatste dag van Rudi Peeters als cio van de KBC. Zoals bekend kiest hij voor een ceo-rol bij het Limburgse familiebedrijf Vandersanden. Zijn opvolgster is nu bekend: Isabel Van Mele, vorig jaar nog winnares van de Belgian Inspiring Fifty.

Van Mele behaalde een master in fysica aan UGent en een master biomedische en klinische ingenieur aan de KULeuven.  Daar bleef ze tot november 1999 als onderzoekwetenschapster. Ze trekt naar operator Base, eerst als value added services team leader, later als solutions architect. In de herfst van 2004 wordt ze aangetrokken door IBM Global Services waar ze doorgroeit tot executive architect manager en Benelux cto.

In de zomer van 2014 start ze bij de Persgroep Publishing en wordt er gepromoveerd tot ict director projects & developments. Twee jaar later komt Van Mele terecht bij de ING bank, aanvankelijk als it senior manager big data insights & analytics. Sinds januari 2018 was ze er chief data officer voor ING België en verantwoordelijk voor ING Domestic Bank in Nederland.

Die ervaring kan ze nu ongetwijfeld gebruiken bij KBC. Dat is samen met Belfius de Belgische bankverzekeraar die het sterkst de digitale kaart heeft getrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-06T08:10:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.