Microsoft-getrouwe Michael Kögeler naar Oracle

Dit artikel delen:
carriere

Michael Kögeler werkte ruim vijftien jaar voor Microsoft, en was tijdlang ook in ons land general manager voor Microsoft. Nu gaat hij naar Oracle.

Michael Kögeler wordt vicepresident EMEA voor 'hoge-potentie-industrieën' bij Oracle, en hij vestigt zich hiervoor in Dubai.

Ruim een jaar ervoor zat Kögeler daar ook: hij was global unicorns and scale-ups lead, maar dan voor Microsoft. Daarvoor was hij general manager Sub-Saharan Africa bij Amazon Web Services (AWS).

In onze contreien herinneren we Kögeler van zijn periode bij Microsoft. Tot oktober 2017 werkte hij veertien jaar aan één stuk bij Microsoft, en dat op diverse functies en regio’s: van Centraal- en Oost-Europa (en dit vanuit het Belux hoofdkantoor) tot EMEA. Hij bekleedde ook een tijdje een functie bij Microsoft International HQ.

In 2008 had Kögeler de volledige verantwoordelijkheid voor de Microsoft B2C dochteronderneming in België en Luxemburg. Die omvatte alle Microsoft consumentenproducten. Hij richtte die afdeling zelf op in ons land. Kögeler begon bij Microsoft Belux in 2003 als business group manager voor de serverplatformen.

Vijftiger Kögeler werkt heel zijn loopbaan in de ict-sector of in it-gerelateerde functies. Naast Microsoft, AWS was dat bij bij EDS, Lotus/IBM, EMD, KPMG en McKinsey. Nu is dus Oracle aan de beurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-17T11:17:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.