Bijna-unicorn Showpad wisselt van ceo

Pieterjan Bouten stopt als ceo van Showpad. Het Gentse softwarebedrijf gaat intussen resoluut in de richting van de status van zogenaamde unicorn, dat een waardering van minstens een miljard dollar vereist.

Pieterjan Bouten wordt uitvoerend voorzitter van het Gentse bedrijf dat zich specialiseert in software voor commerciële teams. Operationeel directeur Hendrik Isebaert volgt hem begin maart op. Dat schrijft De Tijd. Isebaert was de afgelopen twee jaar al coo bij Showpad.

Showpad bestaat intussen iets meer dan tien jaar. Het begon als een spin-off van In The Pocket, een digitale studio, en groeide uit tot een succesvol bedrijf in de specifieke niche van verkoopsoftware.

Vandaag telt Showpad meer dan duizend klanten in diverse sectoren. Denk aan Proximus, TVH, Johnson & Johnson, GE Healthcare, Merck, BNP Paribas Fortis, Thales en Atlas Copco. ’Ik hoop andere ondernemers te inspireren om groot te denken, risico’s te nemen een mooi bedrijf uit te bouwen’, zo vertelde Bouten onlangs aan Computable toen hij genomineerd werd als IT Person of the Year.

Unicorn

Het Gentse bedrijf haalde al zes keer geld op via kapitaalrondes. De laatste ronde dateert uit 2019, toen Showpad een bedrag van 62 miljoen euro kon ophalen. Het gebruikte die financiële middelen voor overnames. Showpad had aanvankelijk last van de coronacrisis, en moest ook werknemers laten gaan, maar herpakte zich nadien resoluut.
 
Het ziet er naar uit dat de scale-up uit Gent het volgende Belgische bedrijf kan zijn dat de status van unicorn bereikt. Deze eenhoorns zijn private groeibedrijven met een waardering van minstens een miljard dollar. Het bedrijf gaf eerder al aan om daar dicht bij te zitten.

Vier Belgische techbedrijven zijn toegetreden tot het selecte clubje van eenhoorns: dataspecialist Collibra, webhostingbedrijf Combell, fooddeliveryplatform Deliverect en softwarebouwer Odoo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-28T11:31:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.