Inge Neven nieuwe ceo Vito

Inge Neven wordt de nieuwe ceo van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek Vito. Zij was enkele jaren geleden nog de chief information officer van Imec.

Na haar passage als crisismanager bij het Brusselse COVID-19, kiest Inge Neven voor de topjob als ceo van Vito. Deze Vlaamse instelling legt zich vooral toe op duurzaamheid en innovatie waarbij ook volop gebruik gemaakt wordt van data science.

Begin 2020 koos Inge Neven ervoor om een einde te maken aan haar topjob als cio van Imec en wou ze zich toeleggen op de uitbating van een ijssalon en eventlocatie in het Leuvense. Toen vlak daarna Covid-19 uitbrak werd ze echter gevraagd om de vaccinatie in Brussel in goede banen te leiden.

Als bio-ingenieur (KULeuven) heeft ze zich gespecialiseerd in consultancy, eerst bij Arthur D Little en later bij KPMG en Empact. Vanaf 2006 werkte ze voor de Nederlandse ngo SNV, aanvankelijk als controller voor negen landen in West- en Centraal-Afrika, later in Rwanda zelf als teamverantwoordelijke voor een vijftiental consultants voor opleiding, economische ontwikkeling en toerisme.

In de winter van 2010 ging Neven aan de slag bij Distriplus (Club, Planet Parfum en Di), waar ze doorgroeide tot chief operations officer. Sinds de zomer van 2016 was ze werkzaam bij de Leuvense onderzoekgigant Imec. Zo moest ze de fusie tussen Imec en iMinds in goede banen leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-20T13:20:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.