Belgische start-up Twikey tankt miljoen kapitaal

Dit artikel delen:
Investering groei euro

Het Gentse Twikey trekt een miljoen euro groeikapitaal aan. Een som die wordt samengebracht door de eigen investeerders, het Ark Angels Activator Fund (AAAF) en een aantal Business Angels van BAN Vlaanderen. De fintech-start-up zet het geld in om een groei in de Europese markt te realiseren.

De fintech-start-up Twikey heeft een softwareplatform ontwikkeld om terugkerende betalingen via rekeningen bij banken mogelijk te maken. Het gebruikt het opgehaalde kapitaal van een miljoen om verder te groeien. Volgens Dominique Adriansens, ceo van Twikey, is het product gefinetuned voor de Belgische markt. Daarnaast trekken ze ook de Nederlandse markt aan. Met het kapitaal wil de start-up zijn marktpositie in België en Nederland optimaliseren. Daartoe wordt een salesteam voor deze landen opgezet. 

Daarnaast kijkt het naar de mogelijkheden in andere Europese landen. Adriansens: 'Er is in Europa een potentieel van 550.000 ondernemingen die domiciliëring of automatische incasso gebruiken als inningmechanisme. Na Nederland komen dan ook Duitsland en Frankrijk aan de beurt.' In deze landen heeft het naar eigen zeggen al stappen in de markt gezet.

Elektronisch bankieren

Twikey werd in 2013 opgericht door ondernemers die zich richten op elektronisch bankieren. Het ontwikkelt en integreert oplossingen voor zogenaamde e-Mandaten. Dit zijn elektronische goedkeuringen voor domicilieringen en automatische incasso. Hun oplossing maakt betalingen via rekeningen bij meer dan 3700 Europese banken mogelijk. De start-up functioneert daarmee als schakel tussen technologie, banken en gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-20T10:50:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.