Japans NTT Data koopt Dell Services

Dit artikel delen:
Dell

Het Japanse NTT Data neemt Dell Services over. Deze it-dienstentak van Dell is gericht op de verticale markten. Volgens persbureau Reuters wordt de Dell-divisie voor 3,05 miljard dollar verkocht. Dat is ongeveer 2,7 miljard euro. NTT Data wil met de overname zijn positie in Amerika versterken. Dell wil op zijn beurt een deel van zijn schulden aflossen om de overname van EMC te financieren.

In december meldde de Amerikaanse techsite Re/code dat Dell divisies te koop zou zetten om de mega-overname van EMC te financieren. Deze deal kostte het bedrijf 67 miljard dollar. Begin deze maand gaf Europa akkoord voor deze overname. Ook andere bedrijfsonderdelen, die niet tot de kernactiviteiten worden gerekend, zouden in de etalage komen te staan. 

Nu maakt Dell bekend dat het Japanse NTT Data de it-dienstentak Dell Services overneemt voor 3,05 miljard dollar. Dell kan met deze verkoop een deel van de 43 miljard dollar schuld afbetalen. NTT Data, onderdeel van NTT Group, wil met de overname zijn positie in de Verenigde Staten versterken. Het krijgt onder meer toegang tot meerdere verticale markten, zoals de gezondheidszorg en de verzekeringsmarkt en financiële dienstverlening.

Dell Services

Dell kocht in september 2009 Perot Systems voor 3,9 miljard dollar. Dit leidde in december van dat jaar ertoe dat Dell zijn ict-dienstverleningsactiviteiten, waaronder een groot deel van Perot Systems onderbracht in een aparte divisie: Dell Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-29T10:56:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.