F5 vergroot aandacht voor security, cloud en MSP

Dit artikel delen:

Applicatie-delivery-specialist F5 scherpt zijn channelprogramma aan op het gebied van security, cloud en managed services. Er komen nieuwe toepassingen van programma's voor cloudlicenties en msp's (managed service providers - red.). Dat vertelt F5-channel manager en Emea-verantwoordelijke voor cloud en msp Jaak Cuppens tijdens het F5 Agility-congres in Wenen.

Cuppens deelt dat F5 nieuwe msp- en cloudlicentieporgramma's toevoegd aan het channelprogramma. Daarbij verschuift F5, dat in de markt vooral bekend is als netwerkspecialist en leverancier van systemen voor ADC, naar een rol als securityvendor die op applicatieniveau securitydiensten aanbiedt.

Cuppens: 'Door de toename van het gebruik van mobiele apparaten en applicaties in de zakelijke omgeving zijn er veel beveiligingsuitdagingen bijgekomen. De vraag naar security-oplossingen stijgt enorm. Daarin neemt de traditionele reseller een andere rol in. Hij verkoopt niet langer altijd eerst een product en levert daarnaast aanvullende diensten. Steeds vaker hebben klanten al producten, zoals hardware of licenties in huis en vervolgens wordt er een losse dienst aan toegevoegd die aansluit op die bestaande omgeving. Daardoor wordt de reseller meer een managed service provider die samen met de klant meedenkt over security.'

Hij vertelt dat er in het F5-channelporgramma naast de reseller-programma's meer aandacht komt voor msp's en cloudlicenties. 'Verschillende partijen zijn daar al mee bezig. Westconm heeft bijvoorbeeld een MSP opex financieringsmodel uitgewerkt waarin de betaling voor producten en diensten over een langere periode worden verdeeld. Een partner als Arrow richt zich met Arrowsphere op pay-per-use modellen.

BIG-IP 12.1

Cuppens vertelt dat F5 inspringt op de hybride omgevingen die bij veel bedrijven ontstaan, waarin per onderdeel van die ict-omgeving (cloud, on primise, private cloud) gekeken wordt naar de beste oplossing.

Tijdens het F5-evenement in Wenen zijn ook nieuwe producten aangekondigd zoals een nieuwe versie van het app-delivery-platform BIG-IP 12.1 en analyse en managementtools BIG-IQ Centralized Management 5.0 en iWorkflow 2.0.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-20T11:19:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.