Microsoft kondigt grote update Windows 10 aan

Dit artikel delen:
startpagina W10

Microsoft heeft 2 augustus 2016 een update voor besturingssysteem Windows 10 aangekondigd. De zogenoemde anniversary update volgt een jaar na de introductie van het Windows 10. De update wordt in fases uitgerold, meldt Microsoft.

In de aankondiging van de update noemt Microsoft een aantal verbeteringen van het besturingssysteem. De leverancier zegt het besturingssysteem op 150 punten te hebben aangepast zodat de accu van een device waarop het os draait minder snel aan de lader hoeft.

Ook kondigt het bedrijf aan dat de beveiliging is verbeterd. Windows Defender heeft een update gekregen en er zijn nieuwe mogelijkheden om Windows Hello te gebruiken met apps en websites.

De standaard internetbrowser Edge heeft een aantal nieuwe functioneliteiten gekregen zoals een Pin It Button voor Pinterest, Adblock, Adblock plus en Lastpass. Eén van de andere punten die genoemd worden is Windows Ink. Gebruikers kunnen met een pen op een touchscreen aantekeningen maken en tekenen op screenshots en op die manier een idee uitwerken.

Microsoft: 'Zeker voor studenten kan werken met een pen voordelen bieden. Recent onderzoek door twee Nederlandse onderzoekers aan de Technische Universiteit van Trondheim (Noorwegen) heeft aangetoond dat leerlingen die met een pen aantekeningen maken, de lesstof beter en langer onthouden dan wanneer ze zouden typen.'

 

Windows 10 na 29 juli 2016

Op de eerste verjaardag van Windows 10 verliep ook het aanbod van een gratis update naar Windows 10 voor thui. Microsofts visie om de computerervaring persoonlijker te maken, heeft binnen één jaar geleid tot Windows 10-activaties op 350 miljoen apparaten. Voor meer informatie over de aanschaf van Windows 10 bezoek je onze website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-03T11:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.