Microsoft neemt agenda-dienst Genee over

Dit artikel delen:

Softwaregigant Microsoft heeft de Amerikaanse afspraakdienst Genee overgenomen. De firma biedt een zelflerende gratis service waarmee gebruikers makkelijk afspraken kunnen inplannen.

Genee maakte de overname zondag bekend. Het is niet bekend hoeveel Microsoft betaalde voor de deal. De zelfstandige dienst stopt op 1 september, omdat de techniek wordt geïntegreerd in Microsoft-software zoals Office 365 en Outlook. De agendaservice werkt onder meer via een eigen app, Skype, e-mail en sms. Gebruikers kunnen het systeem met een tekstbericht vragen een afspraak in hun agenda te zetten.

Ook kan de service agendaherinneringen geven of andere mensen op de hoogte te brengen van een gemaakte afspraak. Het systeem is zelflerend. De dienst kan hierdoor verschillende vraagstellingen en bepaalde patronen van de gebruikers herkennen en op basis hiervan voorstellen doen. 

Over Genee

Agendadienst Genee is in 2014 opgericht door Ben Cheun en Charles Lee. Zij startten de dienst om het (her)plannen van afspraken te versimpelen. Microsoft stelt dat Genee vooral geschikt is voor grote groepen of voor mensen die geen toegang hebben tot de agenda van degene met wie ze een afspraak willen inplannen.

Gebruikers kunnen Genee inzetten als een 'persoonlijke assistent', door naar iemand te e-mailen met het verzoek om een afspraak te maken en Genee in de cc te zetten. De virtuele assistent kan vervolgens zelf een afspraak inplannen, door naar de agenda van de genodigden te kijken. Volgens Microsoft werkt Genee met algoritmes en kunstmatige intelligentie die ervoor zorgen dat interactie met de virtuele persoonlijke assistent lijkt op menselijke interactie. Oprichters Cheun en Lee gaan vanaf september beiden aan de slag bij het Microsoft team. 

Promotievideo Genee

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-23T10:13:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.