Distributeur Also neemt Bachmann Mobile over

Deal handen schudden overname

De Zwitserse ict-distributeur Also heeft de resterende 70 procent van het eveneens in Zwitserland gevestigde Bachmann Mobile Kommunikation overgenomen. In 2014 kreeg de firma al 30 procent van Bachmann in handen. Het is onbekend hoeveel de distributeur voor Bachmann betaald heeft.

Beide bedrijven richten zich op de after-sales service market en bieden services aan telecommunicatiebedrijven, fabrikanten en resellers. Ook zijn Also en Bachman actief in de logistiek met klanten als Swisscom, Sunrise, Sals en Schweizerische Post. Also heeft een Nederlandse vestiging in Nijmegen.

Integratie

De salesinkomsten van Bachmann zijn de afgelopen jaren toegenomen tot dertg miljoen Zwitserse frank. De logistieke services zullen gelijkmatig geïntegreerd worden in het Also hoofdkantoor in het Zwitserse Emmen. De salesafdeling en het hoofdkwartier van Bachmann blijven gevestigd in Stans. 

Achtergrond

Also bundelt logistieke, financiële en it-diensten samen in individuele ‘services packages’ voor klanten. Bij de firma werken zo’n 3750 medewerkers verspreid over Europa. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van 7,8 miljard euro en het behoort tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa.  

Bachmann richt zich op after-sales services in de consumentenelektronica en de mobiele communicatie industrie. Bij de vestiging in Zwitserland werken zo’n 95 medewerkers. Het bedrijf is onderdeel van Bachmann Holding, dat in totaal zo’n 170 medewerkers telt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-25T09:37:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.