Keyware krijgt boete oplichting en valsheid in geschrifte

Geldstraf bedraagt 720.000 euro

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Keyware, de bekende verhuurder van betaalterminals, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeelt tot een boete van 720.000 euro. De rechtbank vindt dat het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte, oplichting en inbreuken op het Wetboek van Economisch Recht. Dat meldt De Standaard.

De zaak kwam aan het rollen nadat tientallen winkeliers klachten hadden ingediend bij het gerecht en de Economische Inspectie. Zij meldden dat Keyware-vertegenwoordigers langskwamen en zich voordeden als een vertegenwoordiger van de leverancier die al terminals leverde, meestal concurrent Atos. De vertegenwoordigers vertelden de winkeliers dat hun bestaande terminal een update moest krijgen of vervangen moest worden en dat daarvoor een formulier moest ondertekend worden. Pas later bleek het te gaan om een contract met Keyware, een verbintenis waar men bovendien vijf jaar aan vast zat en dat slechts met hoge kosten verbroken kon worden.

Het parket vond 98 mensen die op deze manier werden opgelicht en vijf bij wie een poging werd gedaan. Keyware zelf waste de handen in onschuld en vroeg de vrijspraak. Het bedrijf stelt dat het ging om een kleine groep malafide vertegenwoordigers die ondertussen allemaal ontslagen zijn.

De rechtbank ging daar niet op in en legde dus een boete op van 720.000 euro. Dat is precies de helft van wat het parket had gevorderd. Keyware moet de benadeelde handelaars daarnaast ook een schadevergoeding van een paar duizend euro betalen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-15T11:15:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.