Drinkwatermaatschappij Pidpa in zee met Snow

Dit artikel delen:
water

De Antwerpse drinkwatermaatschappij Pidpa sluit een samenwerkingscontract af met Snow Software uit Diegem, specialist op het gebied van software asset management (sam). Pidpa gaat zet de sam-oplossing in om zijn software- en licentiebeleid optimaliseren.

Directe aanleiding voor de samenwerking met Snow is de contractverlenging van Pidpa met Microsoft. Pidpa, dat instaat voor de drinkwatervoorziening van ongeveer 1,2 miljoen inwoners van de provincie Antwerpen, had moeite zijn Microsoft-licenties op de juiste manier te rapporteren. De sam-oplossing van Snow Software ondersteunt de maatschappij bij het in kaart brengen van het softwaregebruik binnen de organisatie en maakt het gebruik van de bijhorende licenties duidelijk.  

Pidpa heeft een gecentraliseerd it-beleid: er is slechts één afdeling die software kan aanschaffen en licenties betaalt. ‘We hebben zicht op het softwaregebruik en licenties, maar dat zicht is niet concreet genoeg’, zegt ict-manager Walter Poels. 'Zo blijkt na een eerste inventarisatie van Snow dat er een groot aantal softwaretoepassingen wordt gebruikt die een vergelijkbare functionaliteit bieden, vooral softwarepakketten die zonder licentie verkrijgbaar zijn. We willen professionaliseren en het aantal toepassingen reduceren. Op deze manier verwachten we de Iit-afdeling werk uit handen te kunnen nemen, doordat zij minder softwaretoepassingen hoeven te beheren’, aldus Poels.

Op langere termijn verwacht Pidpa de sam-oplossing ook voor andere zaken in te kunnen zetten, zoals het inventariseren van alle netwerkapparatuur. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-25T10:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.