Proximus start glasvezeloffensief in Antwerpen

Aanleg glasvezel

Enkele weken geleden kondigde Proximus aan dat het plannen heeft voor een glasvezeloffensief in ons land. De eerste stappen in dat offensief worden in Antwerpen gezet.

Antwerpen wordt de eerste Belgische stad die van een dekkend glasvezelnetwerk wordt voorzien. Dat heeft Proximus bekendgemaakt. Het district Deurne en de diamantwijk krijgen de primeur. De volledige stad verglazen zal acht tot tien jaar in beslag nemen, zo schat de telecomoperator.

De voorbije jaren rolde Proximus al glasvezel uit naar bijna vierhonderd business-sites, tien bedrijventerreinen en 25 nieuwe woonwijken. Met de lancering van 'Glasvezel voor Antwerpen' wordt Proximus naar eigen zeggen de eerste Belgische operator die glasvezel ook in bestaande residentiële woningen binnenbrengt.

Proximus investeert in de komende tien jaar drie miljard euro om de uitrol van glasvezel van in België te versnellen. Het bedrijf zal uiteindelijk meer dan 85 procent van alle bedrijven en ruim 50 procent van alle huishoudens in België bereiken met glasvezel, zo belooft het.

IoT-proeftuin

Voor Antwerpen passen de plannen volledig in de ambities die de stad heeft als internet der dingen-proeftuin, zo zegt burgemeester Bart De Wever. ‘Ik ben bijzonder tevreden dat Proximus voor Antwerpen heeft gekozen om er de glasvezeluitrol te starten. Dit past volledig in ons plan om dé Smart City van Vlaanderen te worden. Glasvezel is cruciaal voor Antwerpen aangezien deze toekomstzekere technologie onze ambitieuze plannen op het vlak van digitalisering en het internet der dingen zal helpen waarmaken. De stad Antwerpen zal doen wat kan om te zorgen dat de uitrol van het snelle glasvezelnetwerk van Proximus zo snel en zo vlot mogelijk verloopt.'

Met een specifieke communicatiecampagne voor de inwoners, met onder meer een speciale glasvezelportaalsite, een 0800-nummer en een glasvezelinfopunt, de Proximus-shops en lokale infosessies zullen de inwoners van Antwerpen geïnformeerd worden over de timing van de werken en de voordelen van glasvezel.

Dit voorjaar zal de uitrol van glasvezel ook beginnen in Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Roeselare. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-30T09:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.