Zeven winnaars op Digital Dominance Awards

Dit artikel delen:
videostreaming

Op de eerste Digital Dominance Awards zijn zeven winnaars bekroond: BNP Paribas Fortis (banken), KBC (verzekeringen), Luminus (utilities), Lidl (food retail), Zalando (retail), Proximus (telco’s) en Jupiler (FMCG). Deze merken zijn in hun productcategorie het dominantst aanwezig zijn op digitale media.

De eerste Digital Dominance Awards werden georganiseerd door Dicitas Consulting, in samenwerking met Conversion Talent en Yonego. Er werden 55 merken doorgelicht, waarvan 21 genomineerd werden in zeven categorieën (Banking, Insurance, Telco, Utilities, Food Retail, Retail & Products).

The Digital Dominance Benchmark meet de ‘digitale dominantie’ van bedrijven door gebruik te maken van publiek beschikbare informatie van gekwalificeerde bronnen. De prijs werd eerder al in Nederland en Azië uitgereikt. Het onderzoek spitst zich specifiek toe op website-, online video-, mobiele app-, social media- en zoekmotor-performance. Binnen elk van die categorieën zijn er bepaalde parameters die in aanmerking worden genomen. Voor online video zijn dat bijvoorbeeld aantal abonnees, aantal views en aantal interacties als likes en shares.

Het blijkt dat geen enkele van de award winnaars op alle vijf de dimensies dominant is. Er zijn wel een paar industrieën waar twee merken de leiding nemen en de heerschappij onder elkaar verdelen. Bij bankieren zijn dat bijvoorbeeld BNP Paribas Fortis en Belfius. Bij telco’s Proximus en Telenet.

België heeft ook duidelijk nog een achterstand in te halen in de meeste categorieën ten opzichte van Nederland en Azië. In sommige industrieën haalt de Belgische leider zelfs amper het gemiddelde niveau van dezelfde industrie in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-30T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.