Vastgoedontwikkelaar stapt in robotbedrijf

Kunstmatige intelligentie

Vastgoedontwikkelaar Bart Versluys investeert vijf miljoen euro in het Oostendse Zora Bots. Dat bedrijf schrijft software voor humanoïde robots die gebruikt worden in hotels, ziekenhuizen en op luchthavens.

Versluys krijgt voor zijn geld een belang van 25 procent in Zora Bots. De onderneming maakt software voor de Naobot van het Japanse Softbank Robotics. Met de investering wil de vastgoedman (ook afkomstig uit Oostende) Zora Bots uit handen houden van Chinese investeerders. Die hadden eerder tien miljoen euro voor de helft van de aandelen geboden. 
Het nieuwe partnership moet verdere uitbreiding en groei in het buitenland mogelijk maken. Het bedrijf stelt 38 mensen tewerk en draaide vorig jaar een omzet van twee miljoen euro. Zora Bots is nu actief in twaalf landen. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Tommy Deblieck en Fabrice Goffin. Zij behouden de helft van de aandelen. Het andere kwart, naast dat van Versluys, is in handen van Summa, de holding van de Nederlander Gerard Cok, die fortuin maakte in de porno-industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-06T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.